Dakar: ziua a treia

Publicat luni, 08.01.2007 18:09 de Robert Gherghe

Masinile Volkswagen in general si Carlos Sainz in particular par a prelua controlul raliului Dakar, dupa prima etapa in Africa.

Prima etapa pe pamant african si cea de-a treia etapa din editia 2007 a Raliului Dakar s-a incheiat tot cu victoria unui echipaj Volkswagen.

Dupa Carlos Sousa si Carlos Sainz, luni a fost randul sud-africanului Giniel de Villiers, ajutat de germanul Dirk von Zitzewitz, sa se impuna in etapa dintre Nador si El Rachidia. La capatul celor 252 kilometri ai probei speciale, de Villiers a fost cronometrat in 2h46:12, fiind secondat de echipajul Carlos Sainz - Michel Périn, care a incheiat ziua la o diferenta de numai 25 de secunde.


Fostul dublu campion mondial din WRC, spaniolul Sainz, a devenit liderul competitiei la general. Cel de-al treilea Volkswagen Race Touareg 2 al echipei de uzina, cel pilotat de Mark Miller si Ralph Pitchford, a incheiat etapa marocana pe locul al cincilea, fiind devansat de ultimii doi castigatori ai competitiei, Stephane Peterhansel si Luc Alphand.

Reprezentantii tarii noastre la categoria moto s-au clasat pe pozitiile 52 pentru Emanuel Gyenes, respectiv 78 pentru Marcel Butuza. La general, Gyenes se afla pe locul 58 iar Butuza pe locul 78.