Dakar: victorie Schlesser

Publicat marţi, 09.01.2007 18:06 de Robert Gherghe

In cea de a patra zi de la Dakar, pilotul Ford Jean-Louis Schlesser a iesit castigator. Clasamentele generale de la moto si auto sunt conduse, in continuare de Sainz si Coma.

Castigatorul zilei a patra din Raliul Dakar, una umbrita de moartea motociclistului sud-african Elmer Symons, este Jean-Louis Schlesser. Principalul sau urmaritor in aceasta etapa a fost liderul clasamentului general, spaniolul Carlos Sainz. Acest loc secund din ziua a patra ii protejeaza spaniolului suprematia in cadrul clasamentului cumulat.


La motociclisti, castigator in etapa de astazi a fost Marc Coma. Motociclistul are un parcus foarte bun in acest an, iar victoria de azi ii asigura prima pozitie si pentru etapa urmatoare, indiferent pe ce loc s-ar clasa . Castigatorul de ieri, pilotul lui Gauloises KTM, Esteve Pujol, a terminat al doilea in etapa de astazi, ceea ce i-a intarit ce-a de a doua pozitie in cadrul clasamentului general.

Marele castigator din cea de-a patra zi si dublu castigator al raliului, Schlesser a rulat excelent cu Fordul sau dar nu a putut sa ajunga decat pe locul 7 in clasamentul cumulat. Colegul de la Volkswagen a lui Carlos Sainz, Giniel de Villiers, a reusit un rezultat care sa-l mentina pe a doua treapta a clasamentului. Marele pierzator de astazi este Stephane Peterhansel, care a intarziat 25 de minute. O alta vedeta a competitiei, Jutta Kleinschmidt, isi continua parcusul nefericit, inregistrand serioase probleme si in acesta zi.