Daimler a finalizat cumpărarea echipei Mercedes GP

Publicat luni, 28.02.2011 14:10 de Daniel Popescu

Daimler, compania-mamă a constructorului german Mercedes, deţine integral echipa Mercedes GP în parteneriat cu compania Aabar după ce a achiziţionat ultimele 24.9% din acţiuni.

Daimler AG a finalizat luni cumpărarea echipei Mercedes GP de la Ross Brawn, după ce împreună cu partenerul său financiar Aabar Investments a preluat ultimele 24.9% din acţiuni.

Pachetul minoritar de acţiuni era deţinut de echipa de management care a preluat team-ul cu sediul la Brackley după retragerea constructorului Honda din Formula 1, printre membri acesteia figurând şeful Ross Brawn şi CEO-ul Nick Fry.

În urma tranzacţiei al cărei preţ nu a fost confirmat oficial Daimler deţine 60% din acţiunile echipei Mercedes GP, în timp ce Aabar Investments are în proprietate restul de 40%.

Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, susţine că această tranzacţie demonstrează dorinţa germanilor de a se implica pe termen lung în cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor. "Achiziţionarea unui pachet majoritar de acţiuni în echipa Săgeţilor Argentii trimite un semnal clar că intenţionam să atingem succes sportiv şi tehnic pe cea mai importantă scenă a sporturilor cu motor, în condiţii eficiente din punct de vedere al costurilor", a declarat el. Chiar dacă nu mai deţine acţiuni în cadrul echipei,

Brawn susţine că va rămâne în structura de conducere pe termen lung, obiectivul său fiind să obţină performante majore pentru noii proprietari.

"Achiziţia de către Daimler şi Aabar a celor 24.9% din acţiunile rămase în Mercedes-Benz Grand Prix va fi un nou pas în consolidarea şi întărirea echipei noastre pentru viitor. Sporturile cu motor şi, în special, Formula 1 sunt o industrie specializată şi suntem privilegiaţi să avem parteneri atât de puternici pentru Daimler şi Aabar pentru a ne susţine ambiţiile comune. Rămân dedicat integral echipei pe termen lung împreună cu echipa de management şi toţi angajaţii noştri. Aşteptăm cu nerăbdare provocarea de a face echipa noastră una de succes pentru a reprezenta cu mândrie Mercedes-Benz şi tradiţia din curse a Săgeţilor Argentii", a preiczat britanicul.

Via | Mercedes Benz

  • tech_nick, luni, 28.02.2011 14:42
    Buna...

    ...ca-n totdeauna (compania)-mama, cu sufletul!

  • lev, luni, 28.02.2011 20:32
    ciudat!!!

    ma intreb cum naiba poate sa detina Daimler Mercedes GP INTEGRAL dar in acelasi timp IN PARTENERIAT cu Aabar???!!!