Coproprietarul Renault, interesat să cumpere circuitul Spa-Francorchamps

Publicat marţi, 26.07.2011 13:01 de Daniel Popescu

Genii Capital, compania care deţine în coproprietate echipa Renault, este interesată să cumpere circuitul de la Spa-Francorchamps, potriivt unor informaţii din presa belgiană.

Viitorul Marelui Premiu al Belgiei găzduit de circuitul de la Spa-Francorchamps continuă să fie în dubiu înaintea sezonului 2012, din cauza pierderilor suferite anual de organizatori.

Ultima informaţie care a apărut în Belgia este că fondul de investiţii Genii Capital, care deţine în coproprietate echipa Renault, şi-a manifestat intenţia de a cumpăra circuitul de la Spa-Francorchamps de la actualul proprietar, guvernul din Valonia.

În acest moment nu există însă informaţii dacă cele două părţi au demarat negocieri concrete în acest sens şi nici dacă guvernul belgian este tentat să vândă circuitul.

În urma pierderilor de milioane de euro suferite în ultimii ani ca urmare a restricţiilor la publicitatea produselor din tutun şi a numărului tot mai mic de spectatori, organizatorii au avertizat că nu mai sunt capabili să găzduiască anual Marele Premiu al Belgiei. Soluţia a venit din partea Franţei, care doreşte să găzduiască o cursă de Formula 1 pe circuitul de la Paul Ricard în alternanţă cu Spa-Francorchamps, iar sistemul de rotaţie pentru cele două curse ar putea intra în vigoare chiar de anul viitor.

Via | GMM