Circuitul din Singapore, curăţat de praf cu un utilaj special

Publicat vineri, 24.09.2010 17:35 de Daniel Popescu

Organizatorii cursei din Singapore utilizează un utilaj special pentru îndepărtarea prafului de pe circuit.

Chiar dacă Marele Premiu al statului Singapore este unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din calendarul competiţional, piloţii au avut în primii doi ani numeroase plângeri.

Acestea au vizat atât denivelările foarte mari, cât şi praful prezent din abundenţă pe pista. Dacă prima problemă a fost rezolvată prin reasfaltarea anumitor porţiuni, pentru cea de-a doua s-a apelat la o soluţie nouă.

Organizatorii au achiziţionat din Malaezia un utilaj specializat care aspiră praful de pe circuit, însă acesta este utilizat numai pe timpul noptiii din cauza vitezei foarte mici de funcţionare. Botezat Trackjet, aparatul aspiră praful de pe circuit cu o viteză de numai 500 de metri pe oră, motiv pentru care operaţiunile durează foarte mult timp.

"Trackjet-ul poate fi utilizat pe parcursul nopţii şi în acest moment nu avem planuri să-l folosim intre sesiunile de concurs, cu excepţia cazului în care va fi necesar", a declarat Fiona Smith, directorul de comunicaţii pentru Marele Premiu al statului Singapore.

Dispozitivul a costat aproximativ 1 milion de euro.

Via | GPUpdate