Caterham are un nou şef în departamentul de aerodinamică

Publicat luni, 04.03.2013 14:54 de Daniel Popescu

Caterham a anunţat luni recrutarea lui Hari Roberts în funcţia de director al departamentului de aerodinamică.

Caterham continuă să-şi îmbunătăţească conducerea tehnică înainte de startul noului sezon, scopul principal fiind accederea în plutonul de mijloc al Formulei 1.

După ce anterior l-a angajat pe John Iley, care şi-a câştigat reputaţia la Ferrari şi McLaren, echipa britanică l-a recrutat în această săptămână pe Hari Roberts, care în trecut a lucrat pentru Jordan şi pentru actuala echipă Lotus. El va face astfel din nou pereche cu directorul tehnic Mark Smith şi este încrezător că va contribui la progresele echipei.

"Sunt entuziasmat de provocările care stau în faţa celor de la Caterham şi sunt încântat să lucrez din nou cu Smith şi să încep un nou parteneriat cu întreaga echipă. Caterham are potenţialul de a creşte într-o forţă importanta în Formula 1 şi aştept cu nerăbdare să joc un rol important pentru ca echipa să-şi atingă potenţialul", a declarat el.

La rândul său, Smith afirmă că sosirea lui Roberts este o nouă dovadă a implicării proprietarului Tony Fernandes în Formula 1, în ciuda apariţiei unor speculaţii potrivit cărora Caterham ar putea fi tentată să părăsească competiţia.

"Roberts ne oferă o conducere de tip senior într-o zonă critică pentru dezvoltarea monopostului şi este un alt semn al devotamentului proprietarilor pentru creşterea echipei. Pentru o echipă care a plecat de la zero cu numai patru ani în urmă, Roberts se alătură unei echipe cu peste 120 de oameni foarte talentaţi în biroul nostru tehnic", a precizat el.

Via Caterham