Calificarile ar putea fi scurtate din 2008

Publicat sâmbătă, 08.09.2007 14:15 de Daniel Popescu

Echipele de Formula 1 au convenit sa scurteze sesiunea de calificari pentru a economisi combustibil, in incercarea de a proteja mediul inconjurator.

“Echipele s-au intalnit miercuri la Monza si au propus mici modificari in sesiunea de calificari”, a declarat Pat Symonds, directorul departamentului de inginerie din cadrul echipei Renault.

“Trebuie sa eliminam tururile in care se consuma benzina inutil. Singura cale este sa fie micsorat timpul pentru ultima parte a calificarilor, Q3. Echipele au votat in majoritate pentru aceasta schimbare care trebuie insa aprobata de Consiliul Mondial in luna octombrie pentru a putea fi aplicata incepand din 2008”.

Calificarile sunt impartite in 3 parti, cei mai lenti 6 piloti fiind eliminati, astfel ca doar 10 piloti intra in ultima parte a calificarilor de 15 minute si lupta pentru pole position. Combustibilul este insa consumat inutil pentru ca pilotii vor ca masinile sa fie cat mai usoare in ultimele minute ale calificarilor. In acelasi timp insa, au nevoie de suficient combustibil pentru a parcurge primele 20 de tururi ale cursei de a doua zi.