Button: "Noile pneuri Pirelli sunt potrivite stilului meu de pilotaj"

Publicat vineri, 04.02.2011 10:43 de Daniel Popescu

Jenson Button consideră că va fi avantajat de caracteristicile noilor pneuri pe care Pirelli le va furniza în sezonul 2011.

Jenson Button a fost unul dintre cei mai afectaţi piloţi de caracteristicile pneurilor Bridgestone, având reale probleme în gestionarea optimă a acestora pe parcursul sesiunilor de calificări.

Lucrurile tind însă să se schimbe pentru fostul campion mondial odată cu introducerea noilor pneurile Pirelli, caracterizate de o degradare rapidă, iar acest lucru vine în avantajul său ca urmare a stilului de pilotaj mai temperat.

"Îmi place cum simt noile pneuri. Oferă stabilitate pe spate când intri în virajele rapide şi când frânezi pentru virajele lente şi exact de asta am nevoie în monopost. Există zone mai slabe decât la pneurile precedente, dar aşa au fost construite. Trebuie doar să modifici stabilitatea monopostului", a declarat el.

Cu toate acestea, pilotul echipei McLaren s-a alăturat colegilor săi care au evidenţiat degradarea foarte rapidă a pneurilor după un interval de numai câteva tururi, însă susţine că nu este surprins de direcţia pe care a abordat-o Pirelli pentru primul său sezon în Formula 1 după o absenţă de 20 de ani.

"Pneul în sine este evident foarte diferit de Bridgestone. Nu diferit într-un mod negativ, ci diferit din punct de vedere al pilotajului. Pe parcursul unui tur este foarte puternic, iar într-un stint lung cu pneurile supersoft ai destul de multă degradare. Dar asta anticipăm şi probabil că fanii vor asta - două tipuri de pneuri diferite pe cursa. Cred că asta vom avea în acest an", a mai precizat el.

Via | Autosport

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 04.02.2011 11:11
    bla bla bla

    am mai auzit poezia asta si la inceputul lui 2010 cand spunea ca interzicerea realimentarii va fi un avantaj mare de partea sa, deoarece stilul sau de pilotaj si conservarea pneurilor vor face diferenta, si a castigat doar 2 curse, nu prin conservarea pneurilor ci ca a intuit conditiile meteo cand sa ramana sau sa treaca pe slick.

  • diesel08, vineri, 04.02.2011 11:33
    Button

    Button este un pilot de top. E si cerebral asa ca, este foarte posibil sa aiba un avantaj important prin utilizarea noilor specificatii Pirelli. Evident daca il va ajuta si monopostul.

  • eu critic, vineri, 04.02.2011 11:35
    Lewis_Mircea_1984

    gresit cu"Mclaren", tu nu esti fan Mclaren...doar Lewis. Daca fraza ta o spunea un fan a altei achipe atunci nici nu obsevam acesta... Hai fii sanatos!!!

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 04.02.2011 11:42
    daaa

    Asa in teorie da toate sunt bune si frumoase... este un pilot cerebral, stie sa isi conserve pneurile, si tot feluld e palavrageli din astea, insa in mod concret si practic nu prea se vede aceasta diferenta cu pneurile. Daca era asa din 18 curse tot castiga una care sa scoata clar in evidenta acest lucru. Sau in anii trecuti, una din victoriile sale aveau aceasta caracteristica, dar in realitate nu este asa. A castigat doar cu o masina atat de superioara in parte ca campionatului ca oricine castiga cu acea masina, indiferent ce stil de pilotaj avea, inclusiv batranul Rubinho.

  • ctlnmihai, vineri, 04.02.2011 12:10
    Button: "Noile pneuri Pirelli sunt potrivite stilului meu de pilotaj

    baftă Button ,Baftă Lewis , Baftă Mclaren

  • mad79, vineri, 04.02.2011 13:18
    salutare

    push the button,Button!!!