Button explică de ce a semnat cu McLaren

Publicat vineri, 18.06.2010 14:14 de Daniel Popescu

Jenson Button susţine că a venit la McLaren după ce a fost impresionat de progresele realizate de echipă pe parcursul sezonului precedent.

Jenson Button a decis să părăsească Brawn GP la finalul sezonului trecut, în ciuda faptului că britanicul tocmai câştigase titlul mondial, iar Mercedes a devenit acţionarul majoritar al echipei.

La aproximativ şase luni distanţă de acest eveniment, britanicul susţine că locul doi pe care îl deţine în clasament la numai trei puncte în urma liderului demonstrează că a luat o decizie bună.

"Cred că asta justifică decizia mea de a mă alătura celor de la McLaren la începutul anului. Ştiu că au fost câţiva oameni care au pus la îndoială această decizie, precum şi motivaţia mea pentru mutare, dar cred că am demonstrat că am luat decizia potrivită", a declarat britanicul pe site-ul său oficial.

Pe de altă parte, Button a explicat că unul dintre factorii care au contribuit la decizia sa a fost progresul realizat de McLaren pe parcursul sezonului precedent.

"Unul dintre factorii care m-au motivat a fost acela că am putut vedea câtă performanţă a adus echipa monopostului, transformând monopostul dintr-unul de pluton într-unul capabil să câştige curse. Asta m-a impresionat, pentru că a arătat nu numai cât de mult poate dezvolta echipa un monopost, ci şi setea de performanţă, în special pentru că era mai uşor să se concentreze pe 2010. Aceasta abordare m-a entuziasmat", a adăugat el.

Decizia lui Button pare să fie şi mai corectă privind clasamentul din acest sezon, întrucât McLaren este lider cu 215 puncte, în timp ce Mercedes GP este doar pe locul 4 cu 108 puncte.

Via | Jenson Button