Bridgestone explica defectiunea pneului lui Hamilton

Publicat marţi, 28.08.2007 15:04 de Daniel Popescu

Bridgestone crede ca defectiunea pneului dreapta-fata al monopostului lui Lewis Hamilton are drept cauza un fenomen cunoscut sub numele de “chunking”.

Acest fenomen se produce atunci cand parti mici din “guma” se lipesc de pneu si formeaza bucati mai mari. Ulterior, acestea se intaresc pe suprafata cauciucului si pot provoca distrugeri partii inferioare a pneului. Directorul de dezvoltare a cauciucurilor din cadrul companiei Bridgestone, Hirohide Hamashima, spune ca aceasta ar putea fi cauza deteriorarii pneului lui Hamilton, insa a explicat ca Bridgestone nu cunoaste cu exactitate care au fost cauzele.

“Monopostul lui Lewis a avut un caracter subvirator in virajul 8 si pentru a corecta acest lucru a intors volanul un pic prea mult. Asta a produs fenomenul de “chunking”. Se pare insa ca a existat o inexplicabila forta suplimentara care a distrus cauciucul”, a declarat Hamashima.

In ciuda acestui incident, Hamilton a reusit sa ajunga la boxe, a schimbat pneurile si a realimentat, insa a pierdut doua pozitii, terminand cursa pe locul 5.