Bridgestone aduc cele mai dure pneuri la Istanbul

Publicat luni, 05.05.2008 11:16 de Daniel Popescu

Bridgestone, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, au anuntat ca vor aduce cel mai dure tipuri de cauciucuri disponibile pentru Marele Premiu la Turciei din acest weekend.

Datorita caracteristicilor specifice ale circuitului de la Istabul, compania japoneza a anuntat ca va oferi pilotilor cele mai tari cauciucuri din gama pentru cursa de la sfarsitul acestei saptamani.

"Istanbul are o gama larga de viraje si este un circuit foarte dificil de gestionat in privinta setarilor masinii si a maximizarii potentialului pneurilor"

, a declarat Hirohide Hamashina, directorului departamentului de dezvoltare al pneurilor din cadrul Bridgestone. "La Istanbul avem de-a face cu cele mai ridicate forte G, asa ca aducem mai mai dure pneuri din gama noastra pentru aceasta cursa. Din punct de vedere istoric am avut temperaturi foarte ridicate in Turcia, iar mutarea cursei in luna mai ar trebui sa aduca temperaturi mai scazute".

De asemenea, oficialul japonez a confirmat ca Bridgestone au efectuat cateva schimbari in compozitia pneurilor dupa ce unii dintre piloti au intampinat dificulati anul trecut. "Anul trecut cativa piloti au avut probleme cu pneurile noastre, asa ca am facut schimbari in constructia pneurilor pentru a minimaliza sansele ca aceste lucruri sa se repete. Aceasta nu reprezinta doar o provocare pentru pneurile noastre, ci si pentru piloti care au o cursa dificila, pentru ca citrcuitul nu este in sens orar ca majoritatea celor din calendar".