Briatore, nedumerit de decizia WMSC

Publicat vineri, 27.07.2007 15:19 de Daniel Popescu

Seful echipei Renault, Flavio Briatore, a admis ca este nedumerit de decizia luata de Consiliul Mondial al FIA, prin care McLaren nu a fost penalizata in niciun fel desi s-a aflat in posesia unor documente ale echipei Ferrari.

"Nu inteleg ce s-a intamplat. Pentru a convoca un Consiliu Mondial, trebuie sa ai dovezi. Altfel, daca nu ai dovezi, eviti organizarea unor astfel de intalniri. Asa ca nu inteleg ce s-a intamplat: daca FIA a admis ca McLaren s-a aflat in posesia unor documente confidentiale ale echipei Ferrari, de ce nu a fost nicio pedeapsa?"

, se intreaba Briatore.

Acesta sustine ca scandalul a afectat grav imaginea Formulei 1 in lume. "Cu siguranta acest scandal a afectat afacerile din lumea Formulei 1, mai ales ca a fost mediatizat foarte mult in presa. Daca cineva a avut avantaj prin posesia unor documente, ar fi fost corect ca respectivul sa suporte consecintele. Am vorbit la telefon cu Jean Todt si Luca di Montezemolo si amandoi erau furiosi", a mai precizat seful francezilor.

  • vasilegeorge, vineri, 27.07.2007 15:43
    :(

    :( bravo :(

  • criss28, vineri, 27.07.2007 15:50
    Bravo, bravo, bravo

    Si-a dat si Briatore cu parerea si am mai luat si eu 3 puncte. Mersi domnu':D

  • billy, vineri, 27.07.2007 16:03
    nu numai el e nedumerit

    nedumerire e in capul multora ce fac mai mult de 3 legaturi sinaptice intre cel putin 4 neuroni. Eu speram sa nu se ajunga la situatia asta, insa treaba e clara: FIA e curva circului si al banilor. NU conteaza ca-i Ferrari, McLaren, Renault, ei au agenda lor personala si dreptatea sau onestitatea nu-si au locul acolo. As vrea sa vad in situatia asta niste comentarii ale n00b-ilor ce urlau mai tare ca manelele dintr-un BMW cat de mult avantajeaza FIA pe Ferrari. Acu ce-aveti de zis gusterilor?

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 21:10
    @billy

    sigur in prima fraza a comentariului nu vorbeai de tine, tu ai maxim 4 neuroni. esti cumva nepotul lui enzo ferrari de le iei partea cu atata indarjire? esti atat de prost incat sa poti crede ca ei sunt ingeri si restul demoni ? chiar ai doar bazait de ferrari in cap ? esti orfan de mic de nu ai avut parte si tu de educatie? ai model in viata pe andrei gheorghe de jignesti cu atata patos pe orcine are alta parere decat tine ? nu te mai chinui sa folosesti expresii de genul "legaturi sinaptice" pentru ca nu te fac mai cult, daca nu ai reusit sa intelegi din nici o carte cum stau treburile cu relatiile interumane. esti mult mai incult decat crezi !!!!

  • billy, vineri, 27.07.2007 22:49
    vonghitza

    dupa cum vezi si din declaratia omului asta, e ceva putred la mijloc. Ce ma deranjeaza e faptul ca intr-un sport in care normal se implica cei mai capabili oameni de pe planeta in domeniul respectiv, se ajunge la hotie. Inteleg si ca F1 e o afacere, pentru ca nimeni nu baga bani doar pentru ca are prea multi. Pasiune nu exista in consiliile de administratie a corporatiilor ce scot bani pentru sponsorizari. De aici insa, pana la a inchide ochii in fata unei dovezi de furt, e cale f lunga. O cale pe care WMSC a parcurs-o fara a clipi si care creaza un precedent deosebit de grav. Ce mesaj se trimite in momentul asta fanilor F1? "A fura e ok, atata timp cat nu folosesti pentru binele tau ce-ai furat" ? WTF? Pe langa asta, mai vad si oameni pe-aici ce pun comentarii de genul Bravo McLaren, Ferrari o sa va vada doar dosul de-aici incolo. Imi pare rau, in situatia de fata nu mai e vorba de parearea mea, e vorba de acceptarea unei stari de fapt ce e impotriva a tot ceea ce te invata in mod normal societatea. N-am crezut sincer ca o sa prind in viata momentul in care sa furi e declarat ok, si n-am crezut ca o sa vad atatia aplaudaci ai evenimentului. Faptul ca, desi pari coerent cand scri, nu dai semne ca ai pricepe ce vreau sa spun imi arata ca lucrurile astea se intampla in mare parte datorita dezinteresului si ignorantei unora ca tine.

  • billy, vineri, 27.07.2007 22:55
    more..

    asta e ce ma deranjeaza. daca nu te-ai prins, pacat. Spre deosebire de aplaudacii care se leaga la general de toti fanii ferrari, eu am preferat sa ma leg de fiecare in parte, pentru ca unul ce tine cu un hotz si-un mincinos e la randul lui la fel. Am prieteni f buni fani McLaren si mai sunt o gramada de oameni onesti fani McLaren care nu merita sa fie inclusi intr-o oala mare cu echipa lor, peste care sa scuip eu supararea.

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 23:05
    @billy

    constat cu bucurie ca stii intr-o oarecare masura sa si comunici. dar daca ai avea capaciataea de a intelege ceea ce citesti, ai remarca ca nu am luat partea nimanui. ceea ce ma deranjeaza(subiect de la care vad ca te abati) e proasta ta crestere si felul in care jignesti pe cei ce nu-ti impartasesc parerea. inca o data iti atrag atentia ca nu stii cu cine vorbesti si e bine sa ai ceva respect pt oameni care e posibil sa aiba o cultura si un nivel intelectual net superior tie. mai pe scurt: ba boule, nu mai jigni lumea gratuit. sper ca macar ultima fraza e pe intelesul tau, "prostule care esti prost" (citat din filosoful tau preferat).

  • billy, vineri, 27.07.2007 23:13
    vonghitza

    ok, tu pana la urma nu faci acelasi lucru de care ma acuzi pe mine? sau pentru ca o faci impotriva mea e mai putin relevant si-ti lasa constiinta curata. Pentru ca eu sunt "the bad guy", right?. Well... sti cum e, cine-i nevinovat sa dea primul cu piatra :) Proasta crestere de care dau sau nu eu dovada pe un site poate sau nu sa reflecte personalitatea mea reala. Chiar crezi in raspunsurile la clasica "asl"? De obicei cand am atacat am dat si argumente, insa m-am saturat sa le repet la fiecare stie unde apare cate unul ce scuipa ineptii monosilabice. Oricum, sictirul e mare in momentul asta si daca nu se schimba nimic in viitorul apropiat (putin probabil sa fie asa) incet incet o sa iau doze tot mai mici de F1. Sa nu fie ruptura mare si dureroasa dintr-o data. Mai sunt zeci de sporturi in care poti pune pasiune pe lumea asta, sporturi in care numai ideea ca cineva ar vrea sa fure e penalizata incepand cu oficialii si terminand cu fanii.

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 23:23
    @billy

    incepi sa devii omenos (sper ca nu te inspaimanta ipostaza). nu te-as fi jignit daca nu m-ai fi jignit. nu sunt un fan al intoarcerii si al celuilalt obraz. nu ti-am cerut vreun asl, pt ca nu-mi trebuie, dar ceea ce scrii si felul cum reactionezi au o stransa legatura cu educatia. vezi ca in sport exista si "fair-play", cand nu va mai fi, nu ma va mai interesa sportul(motiv pt care nu am fost fan schumi). am impresia ca ai inteles ce m-a deranjat. sper sa citesc alt fel de mesaje de la tine, adresate oricarui participant la aceste discutii.

  • horted, sâmbătă, 28.07.2007 18:01
    parerea altuia

    Italian Luigi Macaluso, a member of the 25-man FIA world motor sport council which made the decision, was stunned. "I was the only one that tried to explain that McLaren was guilty. For me they are guilty and that's that. Juve were sent to Serie B for a lot less," he said in reference to Italian soccer's match-fixing scandal last year.