Briatore: "McLaren trebuie exclusa"

Publicat sâmbătă, 04.08.2007 13:51 de Daniel Popescu

Seful echipei Renault, Flavio Briatore, a lansat un atac dur la adresa echipei McLaren si considera ca echipa italiana a fost in posesia documentelor echipei Ferrari inainte de luna martie a acestui an.

"Iarna trecuta spuneam cat de norocosi sunt cei de la McLaren ca sunt atat de rapizi cu pneurile Bridgestone. Pe de alta parte, noi ne confruntam cu o criza: retragerea lui Michelin a fost un dezastru pentru Renault. Este evident ca McLaren a avut datele referitoare la distrubutia maselor masinii Ferrari, care a folosit cauciucurile Bridgestone aproape zece ani. O pagina din acel dosar stufos ar fi fost suficenta pentru a salva luni de munca prin aplicarea unei solutii imediate"

, a declarat Briatore pentru presa italiana.

Italianul considera ca McLaren trebuie pedepsita prin excluderea din competitie. "Campionatul 2007 este corupt, si nu doar pentru Ferrari, ci pentru toate echipele, pentru ca este vorba de o echipa care a beneficiat de avantaje ilegale. Eu nu judec. Eu doar citesc regulamentele: pentru furtul proprietatii intelectuale pedeapsa este excluderea din campionat!", sustine Briatore, care anunta ca va participa la judecarea Apelului deoarece se considera parte vatamata.

"Categoric vom merge la apel. In opinia mea suntem parte vatamata", a precizat el.

  • Giannig, sâmbătă, 04.08.2007 14:48
    aproape amuzant

    Domnu Flavio a uitat cand echipa sa trisa in '94 si FIA nu i-a exclus, doar i-a pedepsit cu ban de 2 curse.La ce a dus ban-ul? l-a silit pe Schuey sa-l loveasca pe Hill in cursa. Personal mi se pare penibil italianul...este ultimul din tot padockul care ar merita un cuvant in aceste lucruri.

  • iceman, sâmbătă, 04.08.2007 14:52
    vorbeste ca sa nu taca

    S-a trezit Briatore sa ceara excluderea McLaren :)))) Mai bine ar vedea de echipa lui, ca dupa ce a ramas fara Alonso (plecat la McLaren!!!) a cam luat-o la vale si cred ca o sa ramana somer in curand. Gnost stie de ce :))) Forza McLaren!

  • billy, sâmbătă, 04.08.2007 15:02
    mda

    forza McLaren, forza Hotia. daca-s "de-ai mei" nu conteaza ca fura, nu? conteaza ca in final au fost mai buni decat ceilalti, mai smekeri, ca ei au furat si aialalti fraieri nu, nu-i asa? ce mentalitati penibile...si va mai ofticati ca va zice europa tigani si hoti. pai mentalitatea va e chiar asa.

  • sorin, sâmbătă, 04.08.2007 15:27
    pacat de capul romanului

    daca intr-adevar McLaren este vinovata pentru cele intamplate, fara discutie ar trebui sa fie exclusi din campionat...pentru ca hotia trebuie pedepsita....primele 2 pareri sunt subiective, deci in consecinta sunt agale cu o

  • simona, sâmbătă, 04.08.2007 17:45
    foarte bine

    daca este adevarat atunci trebuie luate masuri dar parca vad ca nu o sa se faca nimic se stie

  • rco, sâmbătă, 04.08.2007 22:07
    pai... s-a judecat cazul, si s-a dat un verdict

    nu cred ca acolo e ca in romania, cand cu legea electorala, de 3 ori a fost necostitutionala, a 4a oara a fost ok; ce au zis prima data aia de la FIA, asa ramane...

  • billy, duminică, 05.08.2007 05:57
    erata

    nu FIA a luat o decizie ci WMSC. De obicei FIA se supune deciziei WMSC...insa in cazul asta exista multe voci in FIA ce nu sunt de acord cu aceasta decizie juridic afona a WMSC.

  • ppp, duminică, 05.08.2007 10:40
    uuuu

    ba parca voi sunteti mai breji voi nu stiti nimica de politica Formulei 1 comentati si voi ca niste dobitoci si va dati mare si tare