Briatore: "Alonso este mai motivat acum"

Publicat miercuri, 23.01.2008 14:56 de Daniel Popescu

Dublul campion mondial Fernando Alonso este mai motivat acum decat a fost chiar si in 2006, potrivit sefului echipei Renault, Flavio Briatore.

Pilotul spaniol a revenit la echipa franceza dupa un sezon petrecut la McLaren Mercedes. Alonso a castigat doua titluri mondiale in 2005 si 2006, insa echipa a avut un sezon dificil in 2007, terminand pe podium o singura cursa.

Acum, Briatore considera ca pilotul sau este chiar mai motivat decat a fost inainte. "Alonso face intotdeauna diferenta, atat prin performantele sale cat si prin motivarea echipei", a declarat Briatore pentru AS. "Este fericit, noi suntem la fel, nu s-a schimbat nimic de cand a plecat. El a progresat din punct de vedere profesional. Inca un an de experienta este foarte folositor. Il vad foarte motivat, chiar mai mult decat era in 2006. Asta ne ajuta foarte mult".

Alonso a parasit McLaren dupa ce relatia cu coechipierul sau Lewis Hamilton s-a deteriorat pe parcursul anului trecut. Desi noul sau coechipier este tot un debutant, Nelson Piquet Jr, Briatore este increzator ca nu se va repeta situatia de la McLaren. "Asta este imposibil. La prima vedere sunt doi piloti excelenti. Piquet a primit sansa de a face parte dintr-o echipa importanta, cu un pilot grozav alaturi de el. Nelsinho este un pilot tanar si inteligent. Stie ce vrea si pentru el este o mare oportunitate sa-l aibe alaturi pe Alonso. Va profita de asta. Iar eu sunt diferit de Ron Dennis", a punctat Briatore.