Brawn: "Hamilton trebuie sa-si asculte instinctele"

Publicat joi, 30.10.2008 11:56 de Daniel Popescu

Ross Brawn crede ca Lewis Hamilton trebuie sa-si asculte instinctele in Marele Premiu al Braziliei, pentru a gestiona in mod optim lupta pentru titlul mondial.

Hamilton are un avans de 7 puncte in clasamentul general in fata lui Felipe Massa si a marturisit ca va aborda o tactica precauta in cursa decisiva de la Interlagos.

Cu toate acestea, seful Honda Racing, Ross Brawn, crede ca un asemena stil de abordare poate fi la fel de periculos ca si un pilotaj agresiv, motiv pentru care ii recomanda lui Hamilton sa-si asculte instinctele.

"Este un echilibru periculos pentru ca pilotii piloteaza din instinct. Daca sunt distrasi cand se gandesc ca trebuie sa fie conservativi, atunci pot avea probleme", a declarat englezul pentru publicatia Autosport.

"In general, la inceputul unei curse, nu poti da sfaturi unui pilot. Este imposibil, pentru ca pui la indoiala judecata pilotului si poti intra intr-o mizerie mai mare decat daca il lasai in pace. Daca incerci sa pilotezi defensiv in primele viraje poate fi in detrimentul tau. In acelasi timp, poate fi si periculos".

"In cazul lui Hamilton, startul din Japonia a fost putin periculos si nu as sustine asta si in Brazilia, ci sa gaseasca un echilibru pentru acea parte a cursei in care trebuie sa lase instinctele sa preia controlul".

  • michelle_b, joi, 30.10.2008 12:03
    admin

    Acum chiar ai fost tare! Ai toata admiratia mea! Forever and ever ... no further comment... (I'm in the state of shock :P)

  • crismar56, joi, 30.10.2008 12:03
    @admin

    Pentru ce a primit McLaren puncte???

  • daniel.popescu, joi, 30.10.2008 12:36
    puncte

    La aceasta stire, Hamilton era cel care trebuia sa primeasca punctele, nu McLaren. Ne cerem scuze pentru aceasta eroare umana, care a fost insa corectata in stirea http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/15945/ploi-abundente-la-interlagos-in-acest-weekend.html. Va multumim pentru intelegere.