Brawn: "Ferrari si McLaren vor reveni in forta in 2010"

Publicat joi, 07.01.2010 09:57 de Daniel Popescu

Ross Brawn crede ca Mercedes GP are in fata un sezon dificil, in contextul in care anticipeaza o revenire in forta a rivalilor de la Ferrari si McLaren.

In ciuda existentei pasagere pe parcursul unui singur sezon, Brawn GP si-a adjudecat in 2009 ambele titluri mondiale, iar achizitionarea echipei de catre constructorul german Mercedes si revenirea lui Michael Schumacher in competitie fac ca asteptarile pentru anul 2010 sa fie foarte ridicate.

Cu toate acestea, Ross Brawn, seful echipei Mercedes GP, crede ca germanii vor avea un sezon mai dificil, anticipand totodata o revenire a rivalilor traditionalilor de la Ferrari si McLaren.

"Trebuie sa ne asteptam ca McLaren si Ferrari vor fi puternici. Anul viitor urmeaza sa fie chiar mai dificil. Mercedes intelege cu adevarat sportul nostru, insa acest lucru nu este o garantie a succesului", a declarat britanicul pentru publicatia Daily Telegraph.

Reputatul inginer in varsta de 55 de ani a mai precizat ca principalul motiv pentru care a vandut echipa catre Mercedes este asigurarea unui viitor stabil, mai ales in contextul economic nefavorabil din prezent. "Am sentimente contradictorii in aceasta privinta. Insa a fost o oportunitate grozava sa consolidam echipa si sa mergem mai departe. Trebuie sa fim o echipa care sa fie intotdeauna prezenta acolo", a adaugat el.

Brawn a primit miercuri seara Colin Chapman din partea British Racing Drivers' Club, proprietarul circuitului de la Silverstone, pentru performantele obtinute in Formula 1.

Via | Daily Telegraph

  • marian0904, joi, 07.01.2010 14:51
    Un OM

    Boss Brawn a recunoscut, implicit, rolul major al unui constructor in bunul mers al unei echipe. Activitatea de 1 an, in care a castigat tot si putea continua ca echipa independenta, l-a dus la concluzia ca e mai bine sa gaseasca un constructor care sa dezvolte aceasta echipa. Norocul i-a suras pt ca a gasit una din cele mai tari firme producatoare de masini. Succes Ross!