Brawn: "Echipele de uzină, avantajate de noile motoare V6 pentru 2014"

Publicat luni, 21.10.2013 15:35 de Daniel Popescu

Ross Brawn a avertizat că echipele care nu sunt sprijinite de constructori vor trebui să se adapteze la unităţile special realizate pentru echipele de uzină.

Regulamentul tehnic pentru sezonul 2014 al Formulei 1 prevede că cei trei constructori vor realiza motoare cu o singură specificaţie, fără să mai aibă posibilitatea de a adopta unele modificări de setări pentru clienţi.

Practic, echipele de uzină vor avea din start un avantaj în faţa echipelor de client, care vor avea nevoie de timp pentru a adapta motoarele la monoposturilor lor. Informaţia a fost dezvăluită de Ross Brawn, şeful echipei Mercedes, care admite că echipele mici vor pleca cu un handicap din acest punct de vedere.

"Vom munci împreună ca o singură echipă la Brackley şi Brixworth pentru a obţine cel mai bun rezultat din partea unui monopost complet, motor şi şasiu. Vom ajuta echipele de client cât de mult vom putea, în termeni de informaţie. Dar, sincer să fiu, nu vor avea un cuvânt greu de spus. Am dezvoltat o soluţie pentru noi, aşa că ceilalţi vor fi nevoiţi să se adapteze", a declarat britanicul.

De altfel, informaţia a fost confirmată şi de cei de la Williams prin vocea lui Pat Symonds, care a admis că echipa va utiliza practic unitatea pe care Mercedes o va dezvolta după propriile idei. "Practic, va trebui să mergem cu pachetul Mercedes aşa cum este el furnizat", a precizat britanicul.

Via Motorsport

  • klausnake, luni, 21.10.2013 18:08

    Incet dar sigur se cam duce dracului F1... Pacat,se pare ca nesatulul ala de bosorog vrea doar bani,indiferent pe ce cai ii obtine. Iar echipele mici foarte probabil ca se vor retrage la fel de incet dar sigur...

  • marian0904, luni, 21.10.2013 23:20

    Nu cred ca are o asa mare importanta. Se stie ca RB adapta mai bine ansamblul masinii la motor decat Renault. Brawn crede ca va construi cea mai buna masina ptr motorul Mercedes V6 F1. Dar masina F1 evolueaza intr-un sezon, asa ca Brawn, daca va avea avantaj la inceputul anului, va trebui sa se miste mai repede pentru a nu fi ajuns.