Brawn are incredere in abilitatile lui Schumacher

Publicat miercuri, 06.01.2010 16:00 de Daniel Popescu

Ross Brawn este convins ca Michael Schumacher nu si-a iesit din firma in urma retragerii sale din Formula 1 in 2006.

Abilitatile de pilot ale lui Michael Schumacher reprezinta unul dintre subiectele cele mai aprinse de dezbatere inainte de startul noului sezon de Formula 1, parerile in acest caz fiind impartite.

Ross Brawn, omul alaturi de care germanul a cucerit 7 titluri mondiale cu Benetton si Ferrari, crede ca Schumacher este in continuare in forma, in ciuda absentei de patru ani din Formula 1 si a varstei relativ inaintate de 41 de ani. Britanicul isi justifica afirmatiile si prin rezultatele obtinute de Schumacher in cursele de karting sau in Race of Champions.

"Nu am niciun dubiu, talentul si abilitatile sunt inca acolo. Se vad luminite cand ia parte in competitii precum Race of Champions si curse de karting. Acestea nu sunt masuri absolute, dar intotdeauna acelasi tip castiga, iar numele pilotilor invinsi spune totul", a declarat Brawn in cadrul unui interviu pentru publicatia Autosport.

Seful celor de la Mercedes GP a confirmat la randul sau ca dorinta lui Schumacher de a reveni in Formula 1 are drept baza tentativa din iulie 2009, cand a fost solicitat de Ferrari sa il inlocuiasca pe Felipe Massa. "Am vazut anul trecut ca pasiunea sa a renascut cand a avut oportunitatea de a pilota pentru Ferrari. L-am intrebat daca vrea sa revina cu adevarat si mi-a spus ca da", a mai precizat el.

Schumacher va debuta pentru Mercedes GP in cadrul testelor din luna februarie, insa echipa nu a confirmat in mod oficial programul de evaluare din Spania.

Via | Autosport

  • NeoGalaxy, miercuri, 06.01.2010 16:19
    @Titluri

    Doar 2 au fost consecutive si 5 au fost consecutive... nu 7 consecutive...

  • daniel.popescu, miercuri, 06.01.2010 16:21
    @NeoGalaxy

    Foarte corect, multumesc pentru atentionare.

  • BMW-M, joi, 07.01.2010 14:57
    BMW

    BRAVO SCHUMI TE ASTEPTAM cu cea mai mare BUCURIE de pe pamant . CAT as da sa revina si GIGA HAGI pe teren sa-l mai vad odata cum da gol de la 45 de metri. TREBUIE sa pretuim LEGENDELE. SCHUMI sa fii sanatos sa le arati la toti ca ai 7 titluri nu pe PILE ci pe talent care niciodata nu dispare .si 41 de ani in F1 nu e o varsta chiar asa de inaintata el nu fuge 120 de minute pe terenul de fotbal sa nu aiba rezistenta. IN F1 e nevoie de putina conditie fizica si mai multa EXPERIENTA si TALENT.