BMW: "Suntem aproape de McLaren"

Publicat marţi, 29.04.2008 13:17 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al BMW-Sauber, Willy Rampf, sustine ca germanii au ajuns la nivelul celor de la McLaren, insa admite ca Ferrari sunt in fruntea Formulei 1.

BMW-Sauber au cazut pe locul 2 in clasamentul constructorilor dupa ce Ferrari au dominat autoritar Marele Premiu al Spaniei. Si totusi, desi Lewis Hamilton a terminat cursa pe locul 3 in fata lui Robert Kubica, Rampf sustine ca cele doua echipe sunt egale din punct de vedere al competivitatii.

"Ferrari sunt inca in fata noastra si a celor de la McLaren, iar noi suntem foarte aproape de McLaren"

, a declarat Rampf pentru revista britanica Autosport. "Acum lupta se da intre doua echipe si vom vedea cine va face urmatorul pas. Este foarte dificil sa luptam cu Ferrari pentru ca ei sunt cu cateva zecimi de secunda in fata noastra".

Rampf s-a declarat dezamagit de prestatia lui Robert Kubica, insa a admis ca startul ratat i-a costat foarte mult pe cei de la BMW. "Asteptam mai mult din partea lui Kubica", a spus el. "Am crezut ca vom urca pe podium cu Kubica dupa performanta din calificari, si stiam ca performantele BMW si ale celor de la McLaren sunt foarte apropiate. Aici vorbim despre o zecime de secunda si asta am vazut si in cursa de duminica".

Rampf sustine totusi ca BMW-Sauber au trecut peste problemele intampinate in startul curselor si crede ca echipa va reusi performante mai bune in cursa din Turcia. "Cred ca vom rezolva problema la timp pentru cursa urmatoare. Sa comparam putin cele doua starturi. Startul initial al lui Kubica a fost bun, dar apoi a pierdut. Nick Heidfeld a castigat doua pozitii pentru ca a avut un start bun. Si a fost destul de usor sa castige acele pozitii".