BMW se pregatesc pentru calificari

Publicat vineri, 25.04.2008 18:10 de Daniel Popescu

Pilotii echipei BMW-Sauber sunt multumiti dupa antrenamentele libere de vineri si sunt increzatori in sansele lor pentru calificarile de sambata.

Robert Kubica a terminat a doua sesiune de antrenamente a zilei pe locul 12, insa polonezul a avut drept scop sa parcurga cat mai multe tururi pentru a incerca diverse setari pentru monopostul F1.08.

"A fost foarte important pentru mine sa fac cat mai multe tururi astazi", a declarat Kubica la sfarsitul calificarilor.

"Nu am avut ocazia sa ma pregatesc pentru acest Grand Prix in timpul testelor de saptamana trecuta pentru ca atunci am lucrat cu pneuri pentru sezonul 2009. Totusi, pe parcursul programului de astazi am facut multe schimbari la setari si am evaluat pneurile. Acum trebuie sa analizam datele si sa ne pregatim pentru sambata".

Coechipierul sau, Nick Heidlfed, s-a declarat la randul sau multumit de modul in care a decurs prima zi pe circuitul de la Barcelona, desi a admis ca masina nu este foarte stabila. "Din punctul meu de vedere prima zi de antrenamente a fost ok", a spus germanul. "Nu am avut probleme notabile, am incercat si testat totul asa cum am planuit. Stabilitatea masinii nu este inca perfecta, dar cred ca o putem imbunatati pentru sambata".