BMW-Sauber il lasa pe Vettel la Toro Rosso

Publicat marţi, 31.07.2007 12:57 de Daniel Popescu

BMW-Sauber ii permite lui Sebastian Vettel sa devina pilot titular in Formula 1. Astfel, germanul in varsta de 20 de ani a fost lasat sa plece la Scuderia Toro Rosso, cu efect imediat.

"Ca pilot de teste si de rezerva, Sebastian a facut o treaba excelenta. Cand l-a inlocuit pe Kubica la Indianapolis, a facut istorie devenind cel mai tanar debutant in F1 care castiga puncte. Totusi, actualul regulament in privinta testelor nu ii permite sa se afle prea mult la volanul unui monopost de F1. Acum, i s-a oferit oportunitatea de a conduce la Toro Rosso. L-am sponsorizat si l-am sustinut pe Vettel multi ani. Daca i-am pune obstacole in cariera, ar insemna sa actionam impotriva conceptului nostru de promovare a talentelor. BMW si Red Bull au un parteneriat lung in sustinerea lui Vettel. Toro Rosso este sora mai mica a lui Red Bull si in acest context este logic sa ii dam drumul. Intr-un parteneriat de sponsorizare cel mai important lucru este sa profiti de oportunitatile care apar pentru tinerii piloti"

, a declarat seful echipei BMW, Mario Thiessen.

Cel care va prelua atributiile de pilot de rezerva la BMW este Timo Glock, in prezent pilot de teste. Acesta este in prezent lider in GP2.

In ultima perioada au circulat zvonuri ca americanul Scott Speed nu va mai pilota pentru Toro Rosso in acest sezon. Desi mutarea lui Vettel pare a fi o confirmare a acestui lucru, echipa italiana nu a anuntat nimic oficial in acest sens.

  • aphelyon, marţi, 31.07.2007 13:22
    va pilota

    "Desi mutarea lui Vettel pare a fi o confirmare a acestui lucru, echipa italiana nu a anuntat nimic oficial in acest sens." STR a confirmat de dimineata ca Vettel va pilota in locul lui Speed incepand cu Hungaroring.

  • horted, marţi, 31.07.2007 13:25
    ...

    Glock a avansat? ar merita si el niste puncte?