BMW neagă zvonurile despre revenirea în Formula 1

Publicat joi, 05.09.2013 10:53 de Daniel Popescu

BMW a negat încă o dată apariţia unor zvonuri potrivit cărora ar putea reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare în sezonul 2016.

Publicaţia Pitpass a relatat miercuri că BMW intenţionează să revină în Formula 1 în calitate de furnizor de motoare începând din sezonul 2016, informaţii care ar fi apărut iniţial în paddock-ul circuitului de la Spa-Francorchamps.

Totuşi, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori în ultimii ani, constructorul german a reacţionat prompt şi a anunţat că în prezent nu are planuri pentru a reveni în competiţie. În sprijinul afirmaţiilor, BMW dă ca exemplu performanţele obţinute în Campionatul German de Turisme (DTM), acolo unde

a revenit anul trecut şi şi-a trecut în cont titlul la piloţi.

“Retragerea din Formula 1 a fost o decizie strategică de afaceri. În prezent nu luăm în considerare o revenire. Ne simţim foarte confortabili în DTM”, a declarat Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport, pentru publicaţia germană Sport Bild.

BMW s-a retras din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2009 din cauza crizei economice, lăsând Sauber într-o situaţie financiară dificilă care continuă şi în prezent.

Via Pitpass, Motorsport