Bernie vrea mai multi bani pentru MP de la Silverstone

Publicat miercuri, 06.02.2008 10:11 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a risipit sperantele ca Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone este pe drumul cel bun pentru o organiza curse de F1 si dupa 2009.

Asa cum v-am informat marti, comitetul din localitate a aprobat planurile formulate de British Racing Drivers' Club (BRDC) pentru a imbunatati semnificativ infrastructura circuitului de la Silverstone.

Planurile prevad un nou complex pentru paddock-uri precum si refacerea liniei din dreptul boxelor.

Insa potrivit lui Ecclestone, aceste modernizari nu garanteaza ca Formula 1 se va desfasura la Silverstone si dupa 2009. "Urmatoarea problema pentru ca F1 sa fie la Silverstone este legata de acordurile comerciale", a declarat seful F1 pentru presa engleza. "Singurul lucru discutat pe aceasta tema a fost cu tipul de BRDC care a venit la mine cu ceva timp in urma si mi-a spus ca "nu exista nicio cale prin care sa te platim macar cu aceeasi suma cu care te-am platit si in trecut".

Ecclestone insista ca organizatorii trebuie sa plateasca "pretul pietei" pentru a pastra Marele Premiu in calendar in viitor. "Nu am niciun fel de sentimente din acest punct de vedere. Vreau doar sa facem ceea ce facem si in alte tari. Nici mai mult, nici mai putin. Sper sincer ca ei sunt in postura de a ne oferi ceea ce trebuie pentru a gazdui F1 in 2010", a explicat Ecclestone.