Bernie: "Cursele de noapte ar fi ideale pentru Asia"

Publicat miercuri, 04.04.2007 11:23

Bernie Ecclestone a declarat intr-un interviu ca, in viziunea sa, controversatele viitoare curse de noapte din Asia ar putea avea loc fara probleme.

"Cursele de noapte ar fi ideale pentru Asia deoarece acestea s-ar disputa la o ora perfecta pentru ca ele sa fie difuzate ziua in Europa. Ar fi si foarte spectaculos. Depinde insa, evident, de circuit"

. Ecclestone a adus in discutie si posibilitatea extinderii calendarului si, evident, a circuitelor pe care au loc cursele de Formula 1. "Putem sa ridicam usor numarul Grand Prix-urilor la 20. Ar putea intra in calendar Mexic, India si Rusia. Coreea de Sud este o alta optiune importanta. Cu cat vom organiza mai multe curse in tari diferite cu atat mai usor ne va fi sa gasim sponsori".

Boss-ul Formulei 1 a atins si problema excluderii din calendar a circuitului de la Magny Cours, despre care unii piloti au declarat ca nu ar trebui scos din campionat: "Formula 1 e un sport international, e un campionat mondial, nu o turneu legat de anumite tari. Cand stardardele nu sunt respectate trebuie sa mergem in alte parti".