Barcelona, momentul crucial pentru Renault

Publicat vineri, 02.05.2008 18:26 de Daniel Popescu

Forma aratata de Renault in Marele Premiu al Spaniei reprezinta un moment crucial pentru francezi, potrivit lui Denis Chevrier, seful operatiunilor de cursa al echipei.

Fernando Alonso a demonstrat din plin de ce este capabil monopostul Renault reusind un impresionant loc 2 in calificarile pentru cursa de la Barcelona. Update-urile aerodinamice si mecanice aduse de francezi s-au dovedit a fi foarte importante, chiar daca in cele din urma ambii piloti ai echipei au abandonat in timpul cursei.

Directorul operatiunilor de cursa al echipei Renault, Denis Chevrier, este constient ca aceste performante au dus Renault cu un pas mare in fata. "Cu siguranta, a fost un moment crucial. Aveam nevoie sa aratam ca suntem pe o panta ascendenta in privinta performantelor noastre", a declarat Chevrier. "Ajunsesem la stadiul in care aratasem o forma foarte slaba dupa primele trei curse, iar acum am aratat ceva total diferit, ceva foarte promitator".

Totusi, oficialul francez stie ca echipa este obligata sa demonstreze in Turcia ca performantele obtinute in Spania nu au fost o pura intamplare, iar acest lucru pune intr-un fel echipa sub presiune. "Acum trebuie sa asteptam si sa ne asiguram ca am facut o treaba buna si nu doar o imbunatatire particulara pentru Barcelona, un circuit pe care il cunoaste toata lumea", a explicat el. "Acum mergem catre un alt circuit solicitant in Turcia, iar daca dovedim ca putem ataca din nou Q3 cu ambele masini inseamna ca intr-adevar am facut un pas inainte. Iar apoi doar vom astepta un nou pas major in cursul anului".

  • michael_schumacher, sâmbătă, 03.05.2008 18:10
    performante??

    daca pentru voi(RENAULT) performante = dublu abandon inseamna k sunteti patetici rau. aveti o masina de kko. pacat de Alonso.... M. Scumacher forever!