Antrenamente 3: BMW-Sauber a dominat sesiunea

Publicat sâmbătă, 18.10.2008 08:37 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld a stabilit cel mai bun timp in ultima sesiune de antrenamente libere din China, devansandu-i pe Lewis Hamilton si coechipierul sau, Robert Kubica.

Hamilton a condus plutonul in cea mai mare parte a sesiunii, insa dupa ce pilotii au trecut pe pneuri soft in ultimele minute englezul a fost depasit de Nick Heidfeld, care a fost cronometrat cu 1:36.061.

Hamilton a coborat astfel pe locul 2, la numai 0.074 secunde in spatele germanului, in timp ce Kubica s-a pozitionat pe 3, la mai putin de o zecime de secunda in spatele coechipierului sau de la BMW-Sauber.

Polonezul a fost urmat in clasament de Heikki Kovalainen (McLaren), Jarno Trulli (Toyota) si Nico Rosberg (Williams), in timp ce Rubens Barrichello a incheiat sesiunea pe un promitator loc 11.

Intre timp, cei de la Ferrari au avut o sesiune neproductiva din punct de vedere al timpilor, Felipe Massa si Kimi Raikkonen ocupand doar locurile 12 si, respectiv, 13. In plus, performerul ultimelor doua curse, Fernando Alonso, a stabilit doar al 16-lea timp al diminetii.

Mark Webber ar putea fi penalizat pe grila de start, intrucat australianul a oprit monopostul pe pista intr-un nor de fum care, cel mai probabil, provine de la motor.

Clasamentul complet al sesiunii poate fi vizualizat aici.

Calificarile pentru Marele Premiu al Chinei se vor desfasura incepand cu ora 9:00 (ora Romaniei).