Alonso: “Virajul Parabolica face circuitul de la Monza unic”

Publicat marţi, 04.09.2007 10:02 de Daniel Popescu

Pentru Fernando Alonso, cursa de la Monza este speciala, intrucat are caracteristici unice in calendarul Formulei 1, insa admite ca este destul de dificil de condus.

“Cursa de la Monza nu este la fel ca celelalte din calendar, pentru ca este vorba despre viteze foarte mari. Simtim masinile diferit si, sincer sa fiu, uneori sunt dificil de tinut sub control. Am petrecut ceva timp aici testand si avem un feedback bun, astfel ca sunt destul de optimist inaintea cursei. Este o provocare, dar este un circuit special si ma bucur sa fiu aici”

, a declarat dublul campion mondial.

Spaniolul recunoaste ca nu a avut rezultate foarte concludente in trecut la Monza, insa acest lucru nu il impiedica sa priveasca cu incredere cursa de duminica. “Nu am ramas cu amintiri prea placute de anul trecut, dar este un circuit pe care mi-ar placea cu adevarat sa castig si sper ca acest lucru sa se intample in 2007. Circuitul este foarte faimos pentru virajul Parabolica, alaturi de liniile drepte. Pentru a reusi un timp bun aici, trebuie sa fii puternic in virajul Parabolica”, a mai precizat Alonso.