Alonso şi Webber au scăpat de penalizare la Nurburgring

Publicat luni, 25.07.2011 11:41 de Daniel Popescu

Fernando Alonso şi Mark Webber au evitat penalizări după cursa de la Nurburgring, chiar dacă amândoi au încălcat regulamentul.

Marele Premiu al Germaniei a oferit un moment inedit imediat după ce Lewis Hamilton a trecut linia de sosire din postura de învingător.

Fernando Alonso, clasat pe locul doi, a fost informat de inginerul său să oprească monopostul Ferrari pe circuit, întrucât cantitatea de benzină era la limită. Mark Webber a observat acţiunea, a oprit monopostul Red Bull, iar spaniolul s-a urcat pe una dintre părţile laterale ale maşinii pentru a fi condus spre podiumul de premiere.

Ambii piloţi au încălcat regulamentul sportiv, întrucât acesta stipulează că după trecerea liniei de sosire piloţii trebuie să revină la standuri cu o anumita viteză fără să se oprească. Cu toate acestea, comisarii de cursă au decis să nu ia nicio acţiune împotriva celor doi piloţi sau a echipelor acestora.

În plus, oficialii FIA au putut să extragă un litru de combustibil din monopostul Ferrari pentru a verifica compoziţia acestuia, conform regulamentului.

Alonso şi Webber au luptat pentru victorie alături de LHamilton pe tot parcursul cursei.

Via | FIA

  • dmd, luni, 25.07.2011 11:54

    Si uite asa Alonso este singurul pilot ce nu face parte din echipa RBR care a "mers" cu monopostul acestora intr-un eveniment oficial.

  • hellboy, luni, 25.07.2011 12:26
    Ca pe vremurile apuse......

    Asa ceva s-a mai intamplat, nu mi se pare a fi un lucru de a spune: WAW!! Ce mi se pare nefiresc, e faptul ca la Alonso i s-a pus benzina incat sa-i ajunga la limita, spaniolul fiind pe ``vapori``. Bine ca a terminat cursa, altfel s-ar fi repetat erorile din cursa trecuta, cand un pilot nu termina cursa din cauza echipei. Parerea mea e ca a fost o decizie corecta faptul ca nu au fost penalizati.

  • hellboy, luni, 25.07.2011 13:13

    la sfarsitul cursei, Webber si-a scos gagica la plimbare cu masina

  • hellboy, luni, 25.07.2011 13:55
    @hellboy de mai sus

    ``la sfarsitul cursei, Webber si-a scos gagica la plimbare cu masina`` Scrie cu alt nick ma decervelatule!!!

  • ildottore, luni, 25.07.2011 15:30
    super asemanarea

    parca mansell cu senna au facut la fel la silverstone numai ca partea de "turist" era alta. :)

  • lev04, luni, 25.07.2011 15:43
    pai sigur...

    ...asta mai lipsea,o penalizare pentru asa ceva!!m-am saturat de fia si de penalizarile lor idioate!pe ei cine-i penalizeaza pentru cum isi bat joc de f1 si au facut dintr-un sport o mare afacere?!

  • hellboy, luni, 25.07.2011 18:23
    @lev04

    Good point!!! Seamana cu guvernarea noastra.

  • dany, luni, 25.07.2011 19:38

    astia de la FIA nu stiu sa creeze spectacol cu aceste reguli stupide!!! in trecut senna oprea de fiecare data monopostul pt a lua steagul brazilian... americanii se bucura de victorii facand "gogosi" (in F1 ultimii care a facut asta au fost raikkonen la spa in 2007 si webber la abu dhabi in 2009) si drifturi... ce-ar fi ca in aceeasi filosofie pilotilor din motomondialul de viteza sa nu li se permita sa ridice motocicleta in willy dupa castigarea unei curse ?!

  • PepDreams, miercuri, 27.07.2011 00:06

    Din cate am citit si mi s-a povestit,a fost o cursa cu adevarat interesanta.Din pacate insa,am ratat-o,fiindca nu am fost in tara...insa as vrea sa vad toate acele depasiri..si alonso pe masina lui webber?:)).So...are cineva idee unde as putea vedea cursa,pe net,intr-o reluare?