Alonso: "Renault poate castiga in 2008"

Publicat luni, 04.02.2008 16:54 de Daniel Popescu

Dublul campion mondial Fernando Alonso sustine ca Renault a fost cea mai buna alegere pentru el in 2008, dupa anul dificil petrecut in compania lui Lewis Hamilton la McLaren Mercedes.

"Este dificil sa spun ca am venit acasa. Ca pilot de curse intotdeauna schimbi echipele si nu te poti dedica unui singur producator intreaga viata, dar a fost clar ca dintre optiunile existente Renault era cea mai buna solutie. Cunosc pe toata lumea si nu trebuie sa petrec timp pentru a ma acomoda. Sunt fericit"

, a declarat Alonso.

Pilotul spaniol a admis ca Ferrari si McLaren sunt cele mai bune echipe ale momentului, insa considera ca Renault are capactitatea de a triumfa in sezonul care va incepe lumna viitoare.

"Cred ca va fi un sezon interesant. In acest moment McLaren si Ferrari sunt in fata tuturor, dar asta se poate schimba foarte repede. Intr-o saptamana sau doua de teste o echipa poate imbunatati masina foarte mult. Cu noile reguli, cum ar fi interzicerea tractiunii controlate, orice se poate intampla. Nu stim cum vor fi starturile sau cum se vor desfasura cursele pe pista umeda, iar asta face campionatul foarte interesant in acest moment.

Evident, cand lansezi o noua masina ai asteptari foarte mari, dar trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca suntem destul de departe de echipele de top. Trebuie sa lucram mai bine decat ceilalti, pentru ca mai avem doar o luna pana la cursa din Australia. Obiectivul este sa ne apropiem si sa luptem cu marile echipe, poate nu in prima cursa insa pe parcursul sezonului. Victoria? Da, de ce nu? Nimic nu este imposibil in Formula 1".

  • minime, luni, 04.02.2008 17:12
    =))

    ce sa spuna si el ... bate campii bineinteles

  • QAD, luni, 04.02.2008 17:45
    DA

    DE UNDE STI TU MA

  • ShArKy, luni, 04.02.2008 17:58
    @minime...

    shi cand te trezesti ca alonso va castiga campionatul anul care vine...ce vei mai zice ? ...

  • Cyrus, luni, 04.02.2008 19:09
    Respect Alonso

    Cel putin are o atitutide corecta, nu face afirmatii pripite. Respect asta la Alonso si nu pot sa-i urez decit succes, pentru a mai mari spectacolul in sezonul 2008, cu toate ca sunt fan Ferrari

  • Travis, marţi, 05.02.2008 00:04
    Corect Cyrus!

    Bravo, sunt de aceiasi parere, si eu sunt tot fan Ferrari, dar trebuie sa recunosc ca pe Alonso am ajuns sa-l apreciez nu cand a ajuns campion mondial, ci dimpotriva anul trecut cand, poate sa zica oricine ce vrea... Hamhamul a fost avantajat de echipa.

  • bogdan, marţi, 05.02.2008 00:45
    cea mai corecta mentalitate ...n-am cuvinte , Cyrus ,,,,

    " bate cimpii " ,, auzi ,,Alonso care pe buna dreptate cum a venit la mcclaren a muncit pe branci ca sa seteze vechea masina ,de care munca au beneficiat pe gratis si altii ca "HamHam" asta ...Stiti sau nu stiti asta Alonso e singurul pilot din F1 care la fiecare inceput de cursa persevereaza si lucreaza din greu ptr. a avea masina dorita asa ca sa ne asteptam la zile incendiare de F1 cu un Alonso si mai increzator ,,,!

  • raultm, marţi, 05.02.2008 12:11
    alonso

    Toti stiu ca din echipele de top doar Alonso si Massa isi seteaza masinile conform fiecarei curse , si stau foarte mult timp langa ingineri ca sa aibe o masina puternica . Pe cand Kimi sta si se chefuieste . Cand a plecat de la McLaren au fost bucurosi inginerii ca nu-l suportau . Si de Hami sa nu mai vorbim . A concurat un sezon in F1 si deja e cu nasu pe sus . Daca e sa fim sinceri a ajuns unde este multumita lui Alonso .

  • Calin, marţi, 05.02.2008 14:36
    Realist

    Cu o astfel de atitudine Alonso arata ca nu degaeaba a castigat doua titluri de campion mondial. Mi-as dori ca toate echipele sa se dezvolte pentru ca macar una sa intrerupa suprematia Ferrari. Sincer m-am saturat de "rosii".

  • alexxx, marţi, 05.02.2008 18:07
    sezonul 2008

    Alonso e cinstit ca de altfel intreaga echipa Renault. Recunosc ca au mult de tras pentru a prinde din urma mclaren si ferrari. Si in acelasi timp admit ca R28 este mult mai buna decat R27. Alonso are sarcina ca anul acesta sa duca Renault pe podium... asta se doreste de la el si conducatorii au fost clari in declaratii. Vor sa revina intre echipele de top insa sunt constienti ca nu sunt capabili sa ia titlul. Dar cine stie...poate vor sa pastreze si ei un as in maneca.