Alonso nu stie care e cauza declinului sau

Publicat luni, 16.04.2007 19:13

Fernando Alonso nu a reusit in Bahrain decat un loc cinci, dezamagitor pentru fanii sai, care asteptau o reeditare a performantei din Malaezia.

In timp ce unii au pus forma slaba a spaniolului pe seama strategiei de cursa si altii au afirmat ca pur si simplu Hamilton a fost mult mai bun, o parte a presei a bazat insuccesul lui Fernando pe incidentul de sambata dimineata de la boxe.

Atunci, un obiect greu a cazut pe masina sa, fapt care a facut ca eleronul-fata al masinii sa fie inlocuit.

Totusi, Alonso nu crede ca acest eveniment a avut impact asupra cursei sale: "Ma indoiesc de acest lucru", a spus spaniolul de la McLaren. Fernando a explicat strategia care va sta la baza sezonului sau: "Va trebui sa termin pe podium toate cursele ramase. Asta ar insemna ca la final voi fi campion mondial".

  • cri_mih, luni, 16.04.2007 19:18
    fernando campion mondial

    ceea ce ar fi mare pacat, cu o astfel de atitudine! marii campioni se bat la fiecare cursa si obtin 110% din performantele masini, asa cum fac raikkonen si massa..si poate chiar si hamilton..chiar ar fi pacat sa castige alonso campionatul

  • alonso, luni, 16.04.2007 19:56
    alonso

    care campion mondial?Ai ramas in urma frate RUSINE pai chiar sa te intreaca Heidfield asa esti tu campion?nu ma fa sa rad...............

  • billy, luni, 16.04.2007 20:23
    he he he

    motivul pentru care Alonso e in declin are un nume frantzuzesc. Si nu , nu e Renault. E Michelin. Si e cauza declinului Renault, nu numai al lui Alonso. Alonso e un campion de hartie, mediatizat peste masura pentru ca era singurul ce putea fi mediatizat in afara de schumacher. Ceva trebuia sa se schimbe in F1 si el a fost norocosu. Anul asta asteptam confirmarea: champ or loser. Dupa cum il face Hamilton de rusine in fiecare cursa ... concluzia e evidenta

  • Silviussb, luni, 16.04.2007 20:23
    alonso

    ceva s-a intamplat in cursa asta de l-a depasit Heidfield, las` ca si Shumi cat a fost el de mare campion a mai avut momente proaste, Alonso e bun si va castiga campionatu`

  • Giannig, luni, 16.04.2007 21:18
    Alonso deja a decazut, acum o saptamana se Intorsese?

    Villeneuve a avut bafta o data. Hakkinen a imbatranit inainte de vreme cu cele 2 titluri cand l-a batut pe Schuey. Alonso l-a batut de 2 ori pe Schuey, si l-ar mai bate si azi pe pista. Si e inca fresh, desi mersi ca ati pus poza cu el beat. Fiecare are zile mai bune si mai proaste. Billy a intuit foarte bine una din cauze. Dar vezi ca e campion pe bune, chiar in ciuda a ceea ce au facut FIA si Ferrari incat sa nu fie CM. Fernando a condus toata cariera pe Michelin. Nu stiu la Minardi daca avea tot Michelin. Michelinurile erau ca ventuzele pe pista , fata de patinele astea de Bridgestone(cah!). Eu pun pariu ca si pe masinile voastre veti prefera un Michelin/GoodYear/Pirelli decat Bridgestone. Din pacate in F1 nu mai poti alege. Cauciucurile astea alunecoase nu se potrivesc cu stilul lui agresiv de condus. Alonso se trezeste in supravirare cand ia virajul strans ca pe vremuri. Hamilton e mai finut, dar asta nu inseamna intotdeuna mai rapid sau mai bine. Traducerea in romana zau ca suna aiurea legat de faptul ca daca ia destule podiumuri campionatul va fi al sau. Intr-un campionat unde sunt 4 pretendenti si aceste masini echilibrate, Alonso nu-si permite sa piarda podiumuri. Alonso va porni intotdeauna cu gandul sa castige, dar daca nu se poate va fi macar pe podium. Eu vad inca 4 curse unde Alonso va castiga. Hamilton va avea si el momente mai negre. In Bahrain l-a incurcat pentru un moment la start pe Alonso. Daca Fernando nu era Fernando, nu-l mai depasea pe Kimi, dupa ce Hamilton i-a luat ocazia din primii metrii.

  • hakkinen, marţi, 17.04.2007 11:01
    Alonso adevaratul No 1

    Fiecare mai are si curse slabe,se adapteaza mai bine sau mai putin unui anume circuit.Poate Bahrein nu e chiar genul de circuit al lui Alonso.Ati si sarit la gatul lui,desi e cel mai constant pilot din ultimele campionate.Vorbim la sfarsitul sezonului,pana atunci usor cu critica asupra lui.Bafta Alonso !

  • alex, marţi, 17.04.2007 12:37
    Alonso

    Citesc comentariile voastre si ma ia durerea de cap. Bai agaricilor, cursa din Malaezia cine a castigat-o? Cine a venit pe 2 in prima cursa a sez? Ce s-a intamplat acum acest loc 5 a fost strict din cauza masinii. Ba mai mult, is de parere ca Hamilton va fi nr1 la echipa pt ca e bun, si pt ca e protejatu lu Ron Dennis.Nu mai fiti naivi... In F1 nu castiga pilotul ci masina. Sa va intre in cap f bine asta. Iar hamilton daca ar fi ajuns la Renault tot pt locu8 se batea. Este doar o situatie fericita pt el.

  • ralu, marţi, 17.04.2007 19:12
    alonsooooo

    am citit commenturile si jur,parca sunteti niste copii de gradinita ....voi credetzi k la formula 1 toata lumea joaca curat?...va inselati amarnic...ce se intampla la mc laren se intampla si la ferrari si peste tot...interesul lui Ron Dennis sau cum draq il cheama e sa aibe un campion mondial la sf sezonului si si binenteles mc laren p primul loc....degeaba s[pune ti voi k hamilton e preferatul lui..k sapt trecuta parca alonso era preferat.Si comportativa k niste fani adevarati...(asta daca suntetzi)Ce s a intamplat duminica a fost o problema cu masina...o faza proasta a lui alonso sau doar o comanda d la ron dennis in favoarea lui hamilton...ce draq....Si inca ceva dac chiar am citit mai sus k a fost intamplare k alonso a ajuns campion mondial....(asta pt cei au urmarit cursele anul trecut)...cate esecuri a avut alonso ..mai ales din cauza masinii...sau cnd a terminat pe locul 10 ...daca nu gresesti n ai cum invata...asa k degeaba i se urca lui hamilton victoriile la cap k mai are multe de pierdut si prin urmare de invatat...cu 3 victorii p podium nu devi campion mondial...cam atat am avut de spus...si k sa termin frumos..pt cei noi...:mai bine nu comentati dac nu stiti si incercati sa fiti fani la un sg pilot nu va mai mutati in fct de cum bate vantul....

  • Perspicace, miercuri, 18.04.2007 01:42
    silans (fr. silance)

    Domnilor...va rog sa nu va mai faceti nici un comentariu la adresa pilotilor.............................................. De fapt...nu mai scrieti nimiccch........ca pun UZI-ul pa voi, frateeeeeeeeeee!!!!!!!!! :))

  • Kint Verbal, vineri, 27.04.2007 14:14
    mda

    Intr-adevar tine mult de masina performanta, si intr-adevar de la masina i se trag lui alonso cele 2 campionate (alonso, un pilot sa nu uitam dominat de coechipierii trulli si button la vremea lor, care insa nu au rezistat pt ca alonso il avea pe briatore manager :D, pana sa il gaseasca pe handicapatul de fisichella) Lewis nu e vreun geniu, dar alonso e atat de prost incat il face sa para asa. Masina lui Mclaren din acest an, in schimb, e buna.