Alonso, nemultumit de noua masina?

Publicat miercuri, 23.01.2008 11:18 de Daniel Popescu

Flavio Briatore parea linistit la finalul testelor de marti, chiar daca dublul campion mondial Fernando Alonso a terminat doar pe locul 6 in clasament.

In fata a 35.000 de spectatori, Ferrari s-a impus fara probleme in prima zi de teste de pe circuitul din Valencia, Renault fiind depasita si de noul monopost al echipei Williams, FW30. Cu toate acestea, seful echipei franceze, Flavio Briatore, a precizat ca nu timpii sunt cei mai importanti.

"Masina este la fel cum era atunci cand a plecat din fabrica. Inainte de a face schimbari, cel mai important lucru este fiabilitatea", a declarat Briatore. "Incepand de miercuri ne vom uita la setari".

Totusi, presa din Spania sustine ca Alonso s-a simtit "mai confortabil" in monopostul R27, pe care l-a testat saptamana trecuta la Jerez.

Presa a clarificat si relatarile care sugerau ca Alonso a avut o problema cu noua masina. Monopostul pilotat de spaniol a ramas pe pista pe linia dreapta cu numai cateva minute inainte de finalul testelor, insa se pare ca Renault a lasat deliberat masina fara combustibil pentru a efectua un test de consum.