Alonso: "Hamilton merita sa fie campion"

Publicat marţi, 21.10.2008 13:47 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a marturisit ca Lewis Hamilton merita sa fie campion mondial dupa ce pilotul echipei McLaren a dominat autoritar Marele Premiu al Chinei.

Alonso continua sa surprinda de fiecare data prin declaratiile pa care le ofera presei.

Dupa ce saptamana trecuta a precizat ca l-ar ajuta pe Felipe Massa sa devina campion, spaniolul si-a schimbat in buna masura punctul de vedere dupa cursa de la Shanghai din weekendul trecut.

Impresionat de maniera in care Hamilton a reusit sa se impuna in China, Alonso a precizat ca liderul clasamentului general merita fara indoiala sa castige titlul mondial.

"Campionatul este castigat intotdeauna de cel mai bun pilot, asa ca daca pana la urma Hamilton castiga va fi pentru ca a castigat mai multe puncte decat oricine altcineva. A fost cel mai rapid in antrenamente, a obtinut pole positionul si a castigat cursa. Nu este nicio indoiala ca merita titlul", a declarat Alonso pentru publicatia spaniola El Pais.

De cealalta parte a baricadei, Felipe Massa este aparat de colegul sau de la Ferrari, Marc Gene, care crede ca ambii pretendenti la titlu merita sa termine campionatul pe primul loc. "Massa a suferit mai multe probleme tehnice, pe cand Hamilton nu", a explicat el. "Totusi, si pilotul britanic merita titlul".

Cu o singura cursa inainte de finalul sezonului, Hamilton are un avans de 7 puncte in fata lui Felipe Massa si are nevoie de un loc 5 in Marele Premiu al Braziliei pentru a-si adjudeca titlul.

  • stefank13, marţi, 21.10.2008 14:40
    :))

    A spus-o chiar el?:))

  • michelle_b, marţi, 21.10.2008 15:40
    stefank13

    Nu a spus-o chiar "convins": "The championship is always won by the best driver, so if Hamilton wins in the end it will be because he has collected more points than anyone else" adica: "Campionatul este intotdeauna cistigat de cel mai bun pilot, asa ca, daca Hamilton cistiga la finalul sezonului este pentru ca a adunat mai multe puncte dicit orice alt pilot " ... e ceva malitiozitate aici, cel putin asa vad eu ... Cit despre partea cu "a fost cel mai rapid ... din antrenamente" se refera clar numai la China, nu la campionat: " Alonso also praised Hamilton's dominant display in Shanghai - "He was fastest in the practices, got the pole and won the race. It is unquestionable that he deserves it," he said." ...

  • adrian2089, marţi, 21.10.2008 16:18
    (ADY)

    Si-a dat seamna ca Hamilton e cel mai bun pilot la ora actuala

  • marianescu, marţi, 21.10.2008 17:05
    mmmda...

    ...e un pic malitios, dar chiar m-as fi mirat sa nu fie asa! Cum am mai spus-o: nu cred ca poate fi cineva SINCER si OBIECTIV care sa nu recunoasca - Hamilton chiar MERITA TITLUL! Cel putin anul asta...