Alonso: "Fry a venit cu idei proaspete la Ferrari"

Publicat vineri, 13.01.2012 10:56 de Daniel Popescu

Fernando Alonso este încrezător că Ferrari va înregistra progrese în sezonul 2012 al Formulei 1 datorită ideilor cu care a venit noul director tehnic Pat Fry.

Ferrari l-a recrutat în luna mai a anului trecut pe Pat Fry, reputatul director tehnic al rivalilor de la McLaren, care începe să-şi arate influenţa în privinţa dezvoltării monopostului.

Fernando Alonso consideră că ideile pe care inginerul britanic le-a adus în cadrul echipei vor ajuta Ferrari să înregistreze progrese în sezonul care va începe în luna martie.

"Fry a adus idei noi, combinând o abordare diferită cu cea pe care Ferrari a adoptat-o în mod tradiţional. Va fi foarte bine dacă vom putea obţine cât mai mult din aceste experienţe variate. Încă de anul trecut am început să vedem îmbunătăţiri în toate zonele comparativ cu trecutul, dar apoi am făcut un nou pas înainte în a doua jumătate a anului trecut, cu un mod de lucru mai eficient", a declarat spaniolul, citat de agenţia de presă Reuters.

În ciuda optimismului său, Alonso preferă să rămână precaut în declaraţii când este întrebat dacă Ferrari va câştiga titlul mondial anul viitor, însă crede că Red Bull Racing va avea prima şansă datorită performanţelor înregistrate în ultimii doi ani.

"Nu am un glob de cristal, aşa că nu simt că pot face predicţii. Teoretic va fi Red Bull, dar spun asta bazându-mă doar pe faptul că au câştigat titlurile în ultimii doi ani. Cred că va trebui să aşteptăm două-trei curse, adică până la Shanghai, pentru a înţelege care este ierarhia. Pe hârtie, avem totul pentru a ne descurca bine, dar nu pot fi nici optimist, nici pesimist, parţial pentru că am văzut noul monopost doar în tunelul de vânt şi pe diagramele de pe computerele inginerilor. Nu cred că vor exista diferenţe mari comparativ cu alte monoposturi, pentru că regulamentul este clar, dar cu siguranţă vor fi unele inovaţii şi idei tehnice bune", a mai precizat el.

Via | Reuters

  • BackonYou, vineri, 13.01.2012 11:54
    Alonso

    "Încă de anul trecut am început să vedem îmbunătăţiri în toate zonele comparativ cu trecutul, dar apoi am făcut un nou pas înainte în a doua jumătate a anului trecut, cu un mod de lucru mai eficient", a declarat spaniolul" , inteleg dar de ce nu a avut un pas major in comparativ cu rivala Redbull ? .

  • mavrick, vineri, 13.01.2012 13:29
    @BackonYou

    Observ ca singurul pas pe care tu-l cunosti se leaga de performanta in mare a monopostului, insa in realitate e cu totul altceva: se fac pasi (mari/mici) in aerodinamica,fiabilitate, sistem de franare, sistem de aerisire, degradarea pneurilor, eleron (fata/spate), etc. Posibil (nu spuna ca "sigur asa este") ca Red Bull sa fi facut numai un singur pas: la capitolul sistem de aerisire; pentru ca ai observat cum in cursa in care s-a impus a nu mai fi folosit acel sistem Red Bull a fost depasita usor de rivalii lor principali(McLaren & Ferrari).

  • BackonYou, vineri, 13.01.2012 14:55
    @Mavrick

    M-am referit la partea de aerodinamica unde Ferrari nu a fost fiabila pe masura echipei rivale. Numai bine.

  • mavrick, vineri, 13.01.2012 15:25
    @BackonYou

    Cum adica nu a fost atat de fiabila precum a echipei rivale? I s-au rupt parti din "caroserie" fara a fi lovite decat de vant? Poate ai vrut sa zici "nu a fost la acelasi nivel de performanta pe masura echipei rivale". Sau poate nu stii ce e aia fiabilitate asa cum am crezut si despre Daniel Popescu intr-o stire de-a sa unde l-am corectat si eu si altii.: http://formula1.automarket.ro/stiri/force-india-a-avut-cel-mai-fiabil-monopost-in-2011-dupa-red-bull-42603.html

  • bernd, vineri, 13.01.2012 17:16
    Ferrari...

    RBR depasita usor de Ferrari si Mclaren la Silverstone? Probabil ai vazut alta cursa.Pana in momentul intrarii defectuoase la boxe a lui Vettel, acesta condusese cursa, iar apoi a terminat pe 2 cu Webber pe 3, Mclaren mult in spate, asa ca ...

  • bernd, vineri, 13.01.2012 17:16
    Ferrari...

    RBR depasita usor de Ferrari si Mclaren la Silverstone? Probabil ai vazut alta cursa.Pana in momentul intrarii defectuoase la boxe a lui Vettel, acesta condusese cursa, iar apoi a terminat pe 2 cu Webber pe 3, Mclaren mult in spate, asa ca ...

  • BackonYou, luni, 16.01.2012 13:02
    Mavrick

    Mavrick, stiu ce inseamna fiabilitate. Si in plus nu am nevoie ca tu sa-mi corectezi ceea ce scriu. Pentru inchiderea subiectului, pot spune ca Ferrari a fost mai slaba ca Mclaren, nu sa ajungem sa spunem prostia ca Redbull a fost depasita de Mc&F fie intr-o cursa, sau in tot sezonul.

  • AndreiF1, luni, 16.01.2012 15:08
    @BackonYou

    Dar, doar ca sa fim corecti, in cateva curse baietii de la McLaren au fost mai buni ca baietii de la Red Bull si Ferrari, iar intr-o singura cursa, (desi ma gandesc la Monte Carlo si Silverstone), baietii de la Ferrari au fost mai bun ca cei de la Red Bull si McLaren. Per ansamblu, baietii de la Red Bull au fost buni peste tot, urmati de baietii de la McLaren si de pilotul Ferrari, Alonso. Massa era in bezna...