Alonso: "Ferrari nu a fost niciodata o optiune"

Publicat marţi, 18.12.2007 14:06 de Daniel Popescu

Toate echipele cu exceptia Scuderiei Ferrari l-au abordat pe Fernando Alonso in legatura cu sezonul 2008, a dezvaluit fostul campion mondial. Spaniolul a precizat ca a fost deschis la toate ofertele dupa ce si-a reziliat contractul cu McLaren Mercedes.

"Nu a fost clar pentru mine la momentul respectiv ce urma sa fac. Era o sansa sa raman la McLaren, dar in cele din urma am ales cai diferite"

, a declarat Alonso. "Cand am plecat, evident ca toate echipele, cu exceptia Ferrari, m-au abordat. Nimic clar, doar si-au exprimat interesul", a continuat Alonso, respingand zvonurile ca a fost aproape de Honda, Toyota sau Red Bull.

"Abia am semnat cu Renault, asa ca este gresit sa se spuna ca vreau sa ma duc la Ferrari. Daca pot sa castig cu Renault este evident ca nu vreau sa plec", a adaugat el.

Alonso a facut si cateva precizari legate de relatia pe care a avut-o cu fostul sau coechipier Lewis Hamilton. "Nu am fost dusmani. Nici macar 10% din ce s-a scris nu este adevarat. Nu a fost un an perfect, dar cu 20 de tururi inainte de finalul ultimei curse aveam inca sanse sa castig titlul mondial. Prefer sa nu vorbesc despre viitor. Am o presimtire ca anul viitor va fi mai bun, dar sa ma gandesc ca pot castiga din nou titlul cu Renault este o nebunie". Alonso explica si de ce: "Distanta ar fi prea mare, gandindu-ne la nivelul masinii Renault din 2007. In prezent ma concentrez pe testarea noii masini si apoi pe implimentarea schimbarilor necesare".