Alonso: "Eu si Felipe vom fi rivali, e absolut normal"

Publicat miercuri, 24.02.2010 15:26 de Mircea Meșter

Fernando Alonso sustine ca intre el si colegul sau de echipa va exista o rivalitate normala, la fel cum exista intre colegii din toate echipele din Formula 1.

Fernando Alonso sustine ca experienta la McLaren din 2007, atunci cand a fost coleg de echipa cu Lewis Hamilton, a fost buna foarte buna pentru cariera sa. Spaniolul nu s-a simtit deloc bine la echipa britanica, contrandu-se in mai multe randuri cu Ron Dennis si cu debutantul Hamilton, pe care l-a considerat favorizat de echipa tehnica.

"2007 a fost un an foarte dificil pentru mine, dar am invatat foarte multe lucruri pe plan personal. A fost un lucru bun pentru cariera mea faptul ca am facut pasul spre McLaren si ca am crescut acolo. Am invatat sa lucrez cu echipa si sa suport presiunile media. Acum, sunt mult mai pregatit pentru orice, atat in Formula 1 cat si in viata", sustine pilotul de 28 de ani, care in acest an este unul dintre favoritii la titlu dupa ce a trecut de la Renault la Ferrari.

In ceea ce priveste viitorul la McLaren al actualului campion mondial, Jenson Button, Alonso evita sa isi exprime clar o pozitie. "Nu stiu daca McLaren s-a schimbat, insa daca Jenson a ajuns la o echipa care a ramas la fel ca pe vremea mea, ii va fi foarte greu. Din fericire pentru Jenson, sunt sigur insa ca si McLaren a invatat multe din sezonul in care am fost acolo", sustine pilotul spaniol.

Alonso a atacat si subiectul relatiei cu Felipe Massa, despre care presa din Italia anunta ca este una rece. Spaniolul sustine ca aceasta nu este nici mai buna, nici mai rea decat cea dintre alti coechipieri ai altor echipe. "Dupa atatia ani de rivalitati, normal ca am avut divergente cu Felipe. Asta e, pana la urma rivalitatea dintre noi va continua sa existe. Insa Michael Schumacher si Rosberg vor fi rivali la Mercedes si sunt sigur ca Lewis si Jenson Button vor fi si ei rivali la McLaren. mark Webber si Sebastian Vettel sunt rivali la Red Bull si au fost si anul trecut, insa nimeni nu vorbeste despre ei. Toata lumea ne vede pe noi, deoarece ne aflam intr-o pozitie mai buna", spune dublul campion mondial.

  • ctlnmihai, miercuri, 24.02.2010 16:03
    articolul este incomplet

    Alonso a mai declarat ca s-a bucurat ca a ajutat FIa in afacerea SpyGate (de parca nu el a schimbat informatiile cu De la Rosa 0 ) , ca s-a aflat de 2 ori la locul nepotrivit (in 2007 la McLaren, in timpul afacerii Spy Gate si in 2009 la Renault in timpul afacerii Crash Gate ) si ca titlurile cucerite cu Renault palesc in fata simplului fapt de a alerga ptr. Ferrari.. emotionante declaratiile lui Alonso..

  • rayn380, miercuri, 24.02.2010 16:09
    ...

    Chiar sunt curios cum vor gestiona Ferrari, relatiile dintre cei doi "latini" , Alonso avand deja "pedigree" din perioada in care a stat la McLaren....Cu siguranta isi vor lua mana de pe unul din ei la un moment dat, acestia fiind ori Alonso ori Massa, chiar sunt curios pe care din ei il vor indragi mai tare>..

  • diesel08, miercuri, 24.02.2010 16:26
    Fernando-Felipe

    Cei doi piloti nu si-au cerut sustinerea uunul altuia asa cum au facut altii...(vezi McLaren-Button-Hamilton). Vorbim acum despre cuplul Massa-Alonso, insa vom vedea mai tarziu ce se-ntampla si in curtea altora.