Alesi: "Nu puneţi presiune pe Grosjean"

Publicat marţi, 24.04.2012 11:33 de Daniel Popescu

Jean Alesi consideră că Romain Grosjean nu trebuie să concureze sub presiune după ce a devenit primul francez din ultimii 14 ani care a terminat o cursă de Formula 1 pe podium.

Romain Grosjean a obţinut duminică pe circuitul din Bahrain primul podium din carieră, devenind totodată primul francez care obţine o asemenea performanţă după Jean Alesi în Marele Premiu al Belgiei din 1998.

Alesi susţine însă că Grosjean nu trebuie pus sub presiune de presa internaţională pentru a obţine rezultate, întrucât acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra pilotului echipei Lotus.

"(Mă întrebaţi dacă) Grosjean va fi succesorul meu? Nu văd lucrurile în acest mod. Grosjean este promiţător, dar trebuie să-l lăsăm în pace. Ştiu despre ce vorbesc. De la începutul sezonului s-au făcut tot felul de comentarii la adresa lui, iar asta nu este corect. Trebuie să fie calm şi să aibă timp pentru a ajunge în top. Când este pe podium suntem cu toţii fericiţi, dar când are o performanţă slabă trebuie de asemenea să-l sprijinim", a declarat el pentru postul de radio RMC Sport.

Grosjean a avut un început modest de sezon, fiind implicat în două incidente în cursele din Australia şi Malaysia. Totuşi, francezul a terminat pe locul şase în cursa din China, iar în Bahrain şi-a adjudecat primul podium din carieră după ce a terminat în spatele lui Sebastian Vettel şi al coechipierului său, Kimi Raikkonen.

Via | GMM

  • laurentiu0250, sâmbătă, 28.04.2012 06:38
    Presiune pe Grosjean....!?

    Eu personal....nu mi pun nici speranta macar,doar daca nu va avea un monopost foarte performant fata de restul,dar asa...si Marinescu al nostru ar face curse fabuloase,fara al supra sau subestima pe Mihai ! Nu subestimez nici un pilot,ma rog,insa am vazut in anii astia ca pilotul conteaza atat de putin incat 90-95% din pilotii aflati in aceasta competitie ar putea castiga campionatul,repet,in conditiile in care restul echipelor nu gasesc setarile,trucurile sau chiar modul de a trisa regulamentul... ;-)