Africa de Sud vrea cursa de Formula 1

Publicat joi, 01.03.2007 17:06

Saga globalizarii Formulei 1 continua iar ultima tara intrata pe fir este Africa de Sud. O companie sud-africana a oficializat astazi proiectul pentru realizarea unui circuit de Formula 1 in apropierea aeroportului international din Cape Town. Costurile totale ale realizarii acestui proiect se ridica la circa 137.8 milioane de dolari.

Deocamdata, proiectul se loveste de unele probleme, cea mai mare fiind aceea ca autoritatile locale si compania care administreaza aeroportul din apropiere nu au pus inca la dispozitia viitorilor organizatori cele 58 de hectare de pamant necesare construirii circuitului in lungime de 5.7 kilometri. O alta suprafata de 157 de hectare este necesara pentru ca circuitul sa dispuna de spatii comerciale si de parcari.

"Formula 1 isi doreste un Mare Premiu in Africa de Sud, la Cape Town. Sunt foarte optimist ca atunci cand vom rezolva aceste probleme vom putea sa obtinem licenta, poate chiar in cursul acestui an. Nu am dubii referitoare la capacitatile noastre de a gasi fonduri pentru realizarea acestui proiect", a declarat David Gant, presedintele South African Grand Prix Corporation.

Si totusi, unul dintre impedimentele majora in realizarea rapida a proiectului este faptul ca acesta ar putea fi pus in umbra de faptul ca Africa de Sud va organiza in 2010 turneul final al Campionatului Mondial de fotbal. Nu ar fi pentru prima data cand Formula 1 poposeste in Africa de Sud, ultima cursa care a avut lor aici fiind castigata in 1993 de Alain Prost.