Volkswagen Passat Variant

Consum

4.5
Consumul este capitolul unde Passat Variant exceleaza, unitatea turbodiesel fiind extrem de zgarcita atunci cand vine vorba de motorina inghitita. Fara a menaja propulsorul, in conditiile in care viteza de rulare a depasit deseori 120 de km/h, Passat Variant ne-a rasfatat cu un consum extraurban de numai 5.7 litri/100 de kilometri, foarte apropiat de cel anuntat de producator, 5.3 litri/100 de km. In mediul urban valorile sunt la fel de bune si apropiate de ceea ce anunta producatorul. In conditiile in care fisa tehnica indica un consum de 8.4 litri la 100 de kilometri, traficul real reuseste sa aduca o valoare cu putin peste 9 litri la 100 de kilometri, atunci cand aerul conditionat este oprit iar exploatarea nu este una foarte cuminte. Daca la toate aceste trasaturi mai adaugam si capacitatea destul de mare a rezervorului, de 68 de litri, putem obtine lejer o autonomie de patru cifre in mediul extraurban. Cu toate acestea, nota la capitolul consum nu poate fi maxima pentru ca in segment isi mai fac simtita prezenta fratele Passat BlueMotion si rivalii Opel Insignia ecoFLEX si Ford Mondeo Econetic.
  • Stelian_Opincariu, marţi, 18.08.2009 19:41

    Un autovehicol pentru pensionarii de la oras. design banal,motoare relativ gurmande . Faceti comparatie intre designul unui Chrysler 300 C si acest Passat. Suspensia lasa de dorit fiind prea tare. Naspa! Vreti argumente? Va dau cate doreste inima vostra. Ciao! American Way People!

  • Biofreack, marţi, 18.08.2009 20:17
    Oparitul

    Am scapat de AndreiRN si Alex (adica asa sper) si hop un alt zalud frustrat. Esti si tu un americlovn?

  • Claudiu, marţi, 18.08.2009 20:52
    VW

    este o masina de nota 10 in opinia mea

  • Blue, marţi, 18.08.2009 21:14
    Nu prea are sens pt ca:

    Aici vorbim de o masina care are aproape 5 ani vechime.... Eu zic ca pt ce iti doresti de la un break asta iti ofera totul. In primul rand spatiu sa n-ai ce face cu el, un motor cu un cuplu bun, silentios si economicos, o calitatea a interiorului peste concurenta si o siguranta destul de buna. (Avioanele alea cu avertizare la parasirea benzi de mers nu o sa le puna nimeni pe un break de bun simt). Minusuri apar la designul invechit. Eu zic ca masina se tine foarte bine, nu e cea mai buna (ca deh varsta isi spune cuvantul), dar tine steagul sus.

  • you_hoooo, marţi, 18.08.2009 21:21
    insignia sports tourer

    Mai nou clasamentele din Vest sunt dominate de Opel Insignia.Si cresterea se datoreaza in principal variantei combi. Acum Passat e din alta era, trebuie sa ia aminte in legatura cu ceea ce ar trebui facut sa castige clienti din toate categoriile de varsta nu numai persoane peste 40-45 de ani! Nu neg calitatile dovedite, e un allrounder perfect dar trebuie sa se reiventeze, concurenta nu doarme.

  • illy, marţi, 18.08.2009 22:11

    oare exista un comentariu pe aici fara sa contina insignia sau vreo carutza americana

  • Alex, marţi, 18.08.2009 22:56
    @Biofreack

    Nu a scapat nimeni de nimic, prietene, doar ca, cu Stelian nu se pune nimeni! Nu ai ce sa faci, trebuie sa recunosti valorile. Asa sunt astia mai zaluzi si frustratzi, lasa pe cunoscatori sa comenteze la obiect. Daca e tot VW, incercati macar un Passat CC, Variant-ul e chiar vechi si scump.

  • b76, marţi, 18.08.2009 23:35
    @stelian, mai respira frate!!

    mai omule tu te-ai angajat comentator pe site-ul asta? cum ma uit la o stire pana la capat cum vad si comentariul tau. chiar simti nevoia sa comentezi orice. te apuci sa vorbesti despre lucruri pe care nu le stapanesti. chiar nu te poi abtine? esti mai prezent pe site decat administratorii. de unde le-ai scos pe astea cu motoare gurmande si suspensii prea tari? ai tu cumva si stii ca asa e? apropo de consum vreau sa iti spun ca esti departe de adevar pot sa iti scot foarte usor consum de 3 litri in afara cu al meu 1.9 tdi cu tot cu pasageri in el si portbagaj plin. nu cred ca ai mers atat de mult cu un passat incat sa iti poti da cu parerea. ma astept sa incepi sa ne scoti in evidenta problemele pe care le-ai remarcat in lungile tale calatorii cu 911 turbo. cred ca deja e inutila acesta rubrica de comentarii. poate va mai linistiti cu aceste comentarii impotriva a tot ceea ce inseamna masina nemteasca. nu cred ca fanii masinilor nemtesti stau sa isi piarda timpul dand comment-uri anti honda sau alte marci de fiecare data cand apare o stire despre ele.

  • Hunter, marţi, 18.08.2009 23:56

    Cine nu are Passat si nu apuca sa ii cunoasta beneficiile, nu are rost sa se pronunte. Si asta e general valabila treaba. Adica multi vorbesc fara rost, fara sa aiba habar macar cu ce se mananca si in ce consta o masina. Multi se cred atotcunoscatori, ca vezi Doamne, fie au auzit la povesti de 2 lei tot felul de pareri pe care mai apoi si le insusesc, fie au apucat sa conduca 10 minute vre-un model de-a unei cunostinte, si deja pot sa aiba cunostintele necesare in a cataloga un produs prost sau mai putin prost. E tipic romaneasca toata prosteala asta....adica romanu' se pricepe la toate...si politica, si fotbal si cultura si lectii de viata si nu in ultimul rand masini, iar adevaratele cunostinte auto le au "experimentatii" piloti de curse de pe drumurile patriei. O tara plina de incultura si bagatori de seama, care in afara de a zgarmani c*c*tu nu sunt in stare de nimica !!!

  • dmd, miercuri, 19.08.2009 09:05
    EXCELENT

    Dupa parerea mea, Passatul este o masina excelenta iar pentru cei gen Stelian este valabil proverbul "Vulpea daca nu ajunge la struguri zice ca-s acri".

  • Paul, miercuri, 19.08.2009 09:16
    Foarte buna masina

    VW passat este o masina foarte buna, atat din punct de vedere tehnic (motor, transmisie, directie) cat si din perspectiva finisarilor la interior. Este pe primele locuri din orice punct de vedere, comparativ cu alte modele.

  • my, miercuri, 19.08.2009 09:36
    ,..,.

    passatul in general (excluzand aici cc) este o masina dc pot spune banala, mie unul nu mi inspira nimic,mai ales k o vezi la toate colturile.sa nu se inteleaga gresit, nu este o masina proasta departe de mn gandul asta,chiar cred k sunt masini bune dar pur si simplu nu au nimik spectaculos, nu intorc o privire pe strada. posesorii de passat de obicei habar nu au de concurenta din segment, dar dc multi "si au luat passat ne luam si noi k e buna". cam asta e mentalitatea....numai bine tuturor.

  • Codrin, miercuri, 19.08.2009 09:41
    Etalon

    Am cumparat Passat-ul in 2008 pe considerente logice desi sunt mai degraba fire Cuore Sportivo (pentru cei ce inteleg). De atunci am inteles de ce Passat este are vanzari cat urmatorii 2 competitori la un loc. In masina asta totul este firesc, comenzile sunt acolo unde ar trebui, spatii de depozitare la indemana, sonorizarea e ok, am mers peste 1000 de km intr-o singura zi fara sa ma simt obosit sau intepenit, motorul trage impecabil, (uiti cand ai fost ultima oara la pompa ca ajunge 1000km un plin) . Dupa ce te obisnuiesti cu acest confort firesc, nu mai accepti compromisuri. De fapt Passat este un etalon pentru toti producatorii auto, iar urmatoarea varianta va ridica din nou stacheta.

  • Dan, miercuri, 19.08.2009 09:56

    Ca de obicei, posesorii redica in slavi si neposesorii arunca cu pietre, as vrea sa vad si eu macar odata o parere contra a unui posesor, dar nu stiu cine recunoaste ca a luat teapa cand si-a luat masina

  • CTA, miercuri, 19.08.2009 10:43
    .

    La banii astia iti iei o Laguna full, si nu se compara cu barca asta...

  • AutoTest, miercuri, 19.08.2009 12:08
    @dAN

    oooh, dar sunt destui Dane... doar ca sunt prea mahniti si prea deprimati sa mai scrie aici... sunt probleme cu turbinele, anomalii electrice, erori ECU, greierasi, etc etc

  • abc_e?, miercuri, 19.08.2009 12:29
    @AutoTest

    mai precizeaza si injectoare care pica si e 500 de euro bucata, sonde, etc.

  • passat, vineri, 21.08.2009 14:29
    fraieri

    incredibil ce aberatii citesc aici.... e unu care zice ca mai bine iti iei laguna full... doamne masina frantuzeasca de femei :) cum ma sa compari laguna cu passat... mie imi place ca existati voi toti astia care mergeti cu logan si laguna ... altfel nu as putea sa ma deosebesc si sa fac diferenta cu al meu passat... ciao :)

  • Laguna, sâmbătă, 22.08.2009 11:23
    @passat

    Nu am avut niciodata Logan (de care cred ca e o masina fiabila) si nici alta masina de productie autohtona, ci am avut intotdeauna Laguna pentru rafinament si bun gust... tu probabil ai un tractor 2.0 tdi la 140cp... majoritatea celor care se dau in stamba au 2.0tdi... dar stai tu linistit ca daca vreau iti scot eu fitele din cap cu 2.0 dCi... Laguna a fost recunoscuta pt o stabilitate impecabila si materiale de tip premium, asa ca sezi bland ! Intr-un test comparativ A4-Laguna-seria 3, chiar germanii plaseaza Laguna pe locul 2. Abenteuer Auto - Vergleichstest Audi vs. BMW vs. Renault

  • taranii au passat, sâmbătă, 29.08.2009 14:10
    das taran auto

    vw passat variant - masina taranului roman

  • Dan, miercuri, 02.09.2009 12:03
    Producatori de masini

    Propietari de Laguna-unitiva! Vai de mama lor de masini fabricate de producatori de brinza. Sunt ieftine.Hmmm, altceva nu mai gasesc. Oare de ce? Ei, asta numai un propietar de Passat va poate lumina. Pana atunci cautati scara. Poate nu sunt asa de acri. Vulpea site de ce.... :)

  • taranii au passat, sâmbătă, 05.09.2009 19:53
    taranii au passat

    taranii au fauve

  • A, marţi, 08.09.2009 01:52
    PT Stelian_Opincariu

    PT Stelian_Opincariu Cand o sa ai o masina americana atunci poti comenta,dar nu la drive test,sa o intretii vreo 2 ani ! Atunci iti vei raspunde singur la intrebare care este diferenta intre aceste 2 marci care nici macar nu sunt din aceiasi clasa !Banuiesc ca joci bine Need For Speed !! Numai bine

  • RNR, luni, 21.09.2009 01:32
    @Dan

    Prostule, crezi ca-i vorba numai de bani? ca daca ai 20.000 de euro poti sa-ti iei Laguna sau Passat , deci nu se poate spune ca strugurii sunt acrii. Aceleasi taxe platesti indiferent ca e 2.0 dCI sau 2.0 TDI. Diferenta vine din eleganta, rafinament, performante, siguranta, etc. Laguna are toate astea si chiar mai mult.

  • tot eu!, miercuri, 23.09.2009 10:53

    Laguna asta noua e foarte reusita! Pasatu asta e varza la finisare! Performantele sunt aceleasi cu noua generatie!

  • marius, vineri, 27.11.2009 14:21

    Salut!Eu detin un vw passat sedan din 2006,care a costat 28500 2.0 tdi 140 cp si in principiu sunt multumit de el,cu exceptia faptului ca la 42000km am schimbat pompa motorina,la 64.000km am schimbat un injector.La capitolul fiabilitate nu mi se pare sa mai fie passat-ul de odata.Dupa aceasta experienta sigur nu voi mai cumpara nici un vw.poate audi sau bmw,dar vw cu siguranta nu.

  • ilie, miercuri, 20.01.2010 09:59
    passat variant

    Am un Passat Variant din 2009, am parcurs 7000 Km si consider ca este o masina excelenta. Este foarte spatioasa, confortabila, silentioasa, destul de rapida chiar daca nu am varianta de top ci doar 2,0 TDI - 140 CP. Sub aspectul fiabilitatii nu pot sa ma pronunt deoarece masina este noua. Motorul este commonrail si nu cu pompe duze.Sper sa fie fiabil. Deocamdata sunt multumit de Passat, cum am fost si de alte Volkswagen-uri pe care le-am avut: Golf si Bora.

  • ovidiu, duminică, 19.09.2010 21:12
    variant

    Am Passat Variant si sunt foarte multumit !!! Ce-i drept, am si peste 40 de ani!

  • Mirceanu, joi, 05.01.2012 23:12
    Passat Variant

    inca nu am un passat dar am condus unul peste 12000km(al firmei). Acum intentionez sa-mi cumpar unul 2009 170cp 87000km .Nimeni si nimic nu ma poate convinge sa-mi cumpar alta masina si aici nu de bani e vorba......Cand spui passat spui siguranta forta si comfort.

  • ionut, joi, 03.01.2013 23:46

    in general gusturile nu se discuta, tocmai de accea sunt zeci, sau chiar sute de marci si modele, fiecare isi ia masina in functie de buget de necesitate de moft, de curand am devenit proprietarul unut passat variant 1.9, 116 cai din 2000, si da, pot spune k e masina pe langa matizul care l-am avut sau pe langa toate modelele de dacii, care sunt foarte scumpe pt ccea ce ofera.......nici peste 30 de ani nu or sa aibe dotarile, performantele si finisajele interioare care le aveau nemtii acum 15 ani. si lu ala care spune k e rigida ii transmit un bobarnac. se aseaza de 3 ori mai bine un variant decat o berlina. Iar consumul nu os a fie la nimeni niciodata la fel, pt k fiacare are propriul stil de condus, daca mergi cu picioarul numai in podea nu ai cum sa scoti 6% cum spune fabriacantul. Si cum spune si Mircea... cand ai spus passat ai spus tot...nu degeaba e clasa limuzina ..

  • mihai, vineri, 04.01.2013 00:08

    o intrebare pt tipula ala cu laguna .....Amice cate brate are laguna si cate are passatul, din cate stiu eu passatul are 12 brate pe fata nu 2 pivoti si 2 capete de bara cum are laguna, asa ca nu o sa fie in veci mai stabila decat un passat. cati km estimezi tu k duce laguna aia a ta ? incepand de la tabla, km, si pana o sa inceapa tot bordul ala din plastic sa scartaie? am vazut vw cu peste 1 milion de km.......nu o sa ajunga niciodata francezii la standardele nemtilor si a japonezilor, decat daca mor astia toti!

  • cip, vineri, 15.03.2013 23:34

    Vreau sa cumpar un vw passat break variant "2009 up" second hand si nustiu ce motorizare ii mai buna si mai economica: 1.9 sau 2.0 TDI... pt cunoscatori sau detinatori de vw passat care sunt plusurile si minusurile celor doua motoare?

  • Ion, miercuri, 14.08.2013 15:47

    Am un passat break 2009, motor CR 140cp, cumparat second hand din germania. Imi place ca-i spatioasa (am 2 copii si o nevasta care face multe bagaje), economica la drum (am scos afara si 4,8 litrii cu masina plina), fac 1300-1400 km cu un plin, cuplul si cutia de viteze bine gandite iti permit depasiri in orce situatie trebuie doar sa apesi pe acceleratie. Nu-mi place garda la sol foarte joasa, si o bordura banala devine un obstacol, pur si simplu nu ai ce cauta in afara asfaltului cu ea. E o masina de familie foarte ok dar nu e o masina de facut parada cu ea, are un design conservator destul de sters.