Toyota Yaris Hybrid

1.5 VVT-i Luna HSD

Siguranta

5.0

Toyota Yaris a obţinut scorul general de cinci stele la testul EuroNCAP din 2011. Este vorba da modelul Yaris normal, dar cel mai probabil nu ar exista mari diferenţe în cazul modelului hibrid. Actuala generaţie Yaris a înregistrat un scor de 89% pentru protecţia pasagerilor adulţi şi 81% pentru pasagerii copii. 

Toyota Yaris Hybrid vine cu şapte airbaguri în dotarea standard: două frontale, două laterale, două cortină şi airbag pentru genunchi. Bineînţeles, lista de sisteme electronice pentru siguranţă este completă şi există inclusiv sistem de asistare la plecarea în rampă.

  • vianu, joi, 24.07.2014 12:16

    Prezenta turometrului mi se pare inutila atat timp cat nu poti controla regimul motorului clasic, tandemul termic-electric facandu-si "de cap" in ideea ca ofera eficienta sistemului. Cat depre frana...la Prius e diferita, mult mai usoara, extrem de incisiva si dupa ce te obisnuiesti cu ea e chiar placut sa constati ca masina se opreste la un simplu gest. :) Cat despre consum....mi se pare mai mult decat rezonabil. Tinand cont de silentiozitate e preferat unui diesel. Feelingul nu e acelasi, CVT parca chinuie motorul clasic, depasirile in forta trebuie pregatite dar e bine asa....oferta e larga si ai de unde alege.

  • redalert, vineri, 25.07.2014 09:11

    De ce să dai 6000 euro în plus pe o tigaie care consumă cât Yaris pe benzină ? Şi probabil că avea şi bateriile pline la drive-test. Propun să aşteptăm face-liftul cînd îi vor pune un cordon cu ştecher pentru priză, un motor diesel în trei cilindri şi îmbunătăţirea ca acest motor să poată cu cilindrii alternativ. Iar pentru ecologişti propun ca îmbunătăţire să fie dotat cu un separator de energie electrică care să oprească alimentarea atunci cînd energia electrică este produsă în centralele atomice.

  • gigi_frana, luni, 28.07.2014 12:40

    @redalert...daca te uiti la "tigaile" consacrate din aceeasi clasa, cutie automata, motor pe benzina, ~100CP, tot pe-acolo ajungi. Si ai aproape garantat un consum de 10% in oras. la un calcul simplu,un roman obisnuit care tine masina 7 ani si face in jur de 20000 km/an iese binisor in castig.