Siguranta

5.0

Iată încă un capitol unde Volvo se distanțează clar și simplu de rivalii săi. Așa cum era de așteptat, XC40 a primit un rating de 5 stele la testele EuroNCAP, calificativ care se aplică atât în cazul modelelor termice, cât și pentru cel electric.

Și asta nu e tot. Ratingul de 5 stele poate fi obținut cu o varietate de calificative, dar XC40 a primit și punctaje incredibile pe categoriile testate. De exemplu, XC40 a adunat 97% din totalul punctelor posibile la capitolul Protecția Pasagerilor Adulți, un scor întâlnit rar în economia testelor Euro NCAP. Acesta a fost dublat de un foarte bun 87% la capitolul Protecția Pasagerilor Copii.

Mai mult decât atât, Volvo XC40 oferă, pe lângă deja clasicii asistenți de unghi mort, de menținere a benzii și pe lângă frânarea automată, pachetul opțional Pilot Assist, o variantă avansată de cruise control adaptiv care preia controlul mașinii pe autostradă și frânează, accelerează și menține banda virând automat atât timp cât tu ții mâinile pe volan.

În plus, conform producătorului suedez, faptul că sub capotă nu mai avem de-a face cu un motor termic, ci cu un spațiu gol a fost o provocare pentru companie, care a trebuit să caute soluții de ranforsare.

Comparativ cu alte mașini construite pe platforme similare, XC40 Recharge are sub capotă ranforsări suplimentare pentru absorbția unui eventual impact, menite să protejeze și mai bine pasagerii din habitaclu.

  • Snow, marţi, 19.04.2022 12:25

    Frumoasa, rapida, sigura dar ... scumpa si nefolositoare !

  • Andrei, miercuri, 20.04.2022 17:15

    Un Volvo care prinde 100km/h in 5 secunde, qui prodest? Ah, inca o masina de 4.4/5. Concluzia acestui site: toate masinile sunt la fel.

  • @snow, sâmbătă, 23.04.2022 09:15

    Tu poti lua un BMW diesel, ieftin si foarte folositor.

  • Vlad, marţi, 10.05.2022 09:17

    Da, este o masina impresionanta :) Cred ca te-ai distrat la teste