Tehnologie

5.0

E clar că interiorul noului Touareg este mai tehnologizat decât oricând. Ecranul de 15 inch al sistemului multimedia este imposibil de ignorat. Și, deși are o rezoluție înaltă și animații precise, ai nevoie de o perioadă de acomodare cu noile comenzi ascunse printre meniurile sale.

Nu e teribil de complicat, dar cu siguranță îți va distrage atenția mai mult decât ar fi făcut-o niște butoane clasice.

Instrumentarul de bord este și el bine realizat și, la o primă întâlnire, s-ar putea să-ți fie greu să îți dai seama dacă vorbim de ceasuri analogice sau digitale. Atât de realist arată grafica acestuia. Dar tehnologia nu se rezumă la ecrane și comenzi.

Aici putem include și sistemele de asistență la rulare, care pot permite rularea autonomă în traficul aglomerat și pe porțiunile în lucru ale autostrăzilor, Touareg luând ca repere, atât vehiculele din față, spate și lateral, cât și marcajele. Totul funcționează atât timp cât șoferul păstrează mâinile pe volan, pentru a prelua controlul în caz de urgență.

Alte noutăți includ așa-numitul Trailer Assist, un sistem care parchează mașina automat, dacă aceasta are agățată o remorcă de cârligul special retractabil. Această funcție s-ar putea să fie de un real ajutor pentru clienții de Touareg.

Sistemul cu lumini LED matrix este un alt exemplu de tehnologie nouă. Acesta propune un sistem de faruri dezvoltate de specialiștii germani de la Hella, care înglobează în blocul optic frontal toate luminile de care ai nevoie: cele de zi LED, faza scurtă, faza lungă (ambele cu funcție cornering) și indicatoarele de direcție.

Sistemul de lumini este conceput din 128 de LED-uri individuale, care preiau funcțiile de mai sus. Acestea pot fi activate individual sau în grup pentru a bifa cerințele de moment ale mașinii. Un element interesant este faptul că modulele LED ale fazelor lungă și scurtă (75 de module LED sunt dedicate acestora) sunt așezate în forma unei table de șah.

Evident, acestea lucrează constant pentru a "acoperi" mașinile din raza de acțiune a noului Touareg, astfel că șoferii din jur vor percepe faza lungă a SUV-ului german ca pe o fază scurtă, în timp ce restul câmpului vizual este inundat de o lumină puternică și foarte utilă pe timp de noapte.

  • Superior, joi, 13.04.2023 14:51

    Singurul concurent direct real este F Pace și nu este luat în calcul deloc. A-i zice că ăsta e un site făcut de oameni cu cunoștințe auto, dar dă cu virgulă de multe ori.

  • Superior, joi, 13.04.2023 14:55

    P. S. Highlander are portbagaj comparabil, 460 fiind în varianta cu ultimile scaune ridicate probabil, sau a lui Rav4.

  • Seriff, joi, 13.04.2023 16:56

    @Superior, rav 4 e trabant pe langa asta, am mers cu ambele, nu au nimic in comun, vin din 2 lumi complet paralele.

  • PMC, joi, 13.04.2023 19:23

    Asa ceva ingroapa smititii de la VW. Cine vrea sa inteleaga de ce VW a ajuns cel mai mare producator auto de volum poate sa se uite la masina asta. Cine vrea sa inteleaga de ce VW o sa devina irelevanta in cativa ani, poate chiar o sa dispara, poate sa se uite la id3. Touaregul acesta e apusul unei istorii superbe. Ce urmeaza e scum, prost si hidos. Eu nu cred ca VW va fi vreodata perceputa ca si companie producatoare de masini electrice. Cred ca de ceea ce li-i frica, de aia n-o sa scape. Asa sa le ajute Dumnezeu.

  • Alternativa, vineri, 14.04.2023 09:22

    Cu 85 de mii nu mai bine iti iei un apartament, il dai in chirie si cu 500 de euro pe luna astfel obtinuti iti iei in leasing orice masina iti doreste sufletul, pe care o schimbi cand vrei ca pe sosete cu orice altceva cand te plictisesti? Si ramai si cu apartamentul...

  • petrush, vineri, 14.04.2023 19:17

    AM,GN. ce mentalitate! nu ne-au placut dimensiunile rubensiene ?! si tu umbli prin praf? de ce te-ai repezit la touareg si nu la polo?

  • Superior, vineri, 14.04.2023 22:06

    @Seriff - ce zic eu, ce înțelegi tu

  • DanG, sâmbătă, 15.04.2023 11:45

    @PMC S-ar putea sa ai dreptate desi e posibil sa se salveze cu modele electrice mici, cum e acel ID2. Pe cat de banale mi se pare ID3,4,5 si 7, pe atat de sexy imi pare cutiuta de ID2.

  • vali42, marţi, 18.04.2023 10:00

    e regretabil sa vezi, intr-un articol redactat de o publicatie, greseli gramaticale: „Comfortul oferit de suspensia...” Confort e corect, nu comfort! cu N!

  • parere, sâmbătă, 22.04.2023 16:23

    RAV4 este peste rebutul asta german. Am fost cu unul si am ramas uimit cat de mult a decazut VW la calitatea interioarelor.

  • @părere, duminică, 23.04.2023 11:59

    vw mai are vreo 10 ani până să ajungă la calitatea toyota. Încă stă bine. :)))))))

  • Investigașul, duminică, 23.04.2023 12:03

    Când ești sărac poți să-ți imaginezi orice, chiar și plata unui leasing din chirii. :)))))) Săracul știe întotdeauna mai bine decât oricine cum să cheltuie banii. :)))))))))

  • paul_jn1, miercuri, 26.04.2023 16:47

    Consum exagerat, fiabilitate scazuta, nu stiu dece a primit 4.8. In comparatie un RAV4 plug in are un consum pe jumatate, fiabilitate foarte buna, 0-100 in 6 secunde, motor 2.5 si datorita faptului ca este hibrid impozit mic, valoare mai buna la revanzare.