Motor / Transmisie

4.5

Peugeot 2008 își datorează o mare parte din succes și diversității. Diversității de sub capotă, pentru că mașina a fost disponibilă cu versiuni diferite: benzină, diesel și chiar electrică. Rețeta se păstrează, pentru că și Peugeot 2008 facelift dispune de două motoare benzină (de 100 și 130 de cai putere), de un diesel de 130 de cai și de o versiune electrică mai puternică.

Pe aceasta am testat-o și eu. Spre deosebire de vechiul model, acum vorbim de resurse mai generoase, pentru că puterea a crescut de la 136 la 156 de cai putere. Iar asta se simte, pentru că mașina se mișcă bine. Mai ales atunci când alegi modul Sport.

Ai parte de resurse bune pentru depășire pe drumuri naționale și ai accelerări progresive decente pe autostradă, aproape de limita legală de viteză. În oraș, lucrurile sunt cât se poate de dinamice, iar cuplul transmis roților față este generos, fiind capabil să rupă aderența roților dacă asfaltul este umed.

Transmisia cu o singură treaptă nu prezintă nici o surpriză. Doar noul levier amplasat pe consola centrală.

  • PMC, luni, 03.07.2023 18:15

    "Masinile electrice se vor ieftini in timp. Pretul pe kwh va continua sa scada si fumigenele vor fi istorie" Aaaahahahaa! Unde sunt cretinetzii electrificati in cap? :)))) :)))

  • Alin, luni, 03.07.2023 18:43

    Binenteles ca nu in romania, ca deh, locatarii mioritici sunt vaca de muls Dar in europa de vest energia electrica a ajuns sa se tranzactioneze pe negativ. Adica, nu ca e gratis, dau aia bani. https://youtu.be/RoHYJMbpusY Si va continua trendul cu cat mai multi vor avea panouri solare. Asa se intelege de ce mafia din energie se zbate la greu impotriva electrificarii si a independentei energetice. Pentru ca in acel moment cand fiecare isi va genera energia de care are nevoie, mafia din energie va ramane cu buza umflata. O masina electrica nu are nevoie de revizii, si bateriile tin zeci de ani, nu cum tot imping minciuni ca trebuie schimbat in cativa ani.

  • Andrei, luni, 03.07.2023 20:18

    Iar s-a logat taximetristul hAURist, iar s-a umplut secțiunea de comentarii de lături.

  • Matei, marţi, 04.07.2023 10:53

    Arată foarte bine, atât pe dinafară cât și în interior. Stellantis face modele foarte bune. Nu sunt convins de varianta electrică. Nu știu dacă mai merita luate mașinile construite pe platforme care accepta și motoare cu combustie, și electrice. O platforma electrica dedicata are multe avantaje.

  • PMC, marţi, 04.07.2023 11:33

    @Alin: nu stiu ce vorbesti tu, fratelemeu. In Germania, in Belgia, tari pe care le cunosc la prima mana (ca sa zic asa), preturile sunt mult mai mari la curent decat in Romania. Si astea sunt 2 dintre bastioanele cretinismului verde care duce lumea de rapa in momentul asta, prin preturi absurde la absolut toate produsele, idei de desfiintare a proprietatii private, curentul "de-growth" (nu stiu daca esti familiarizat cu el) si alte, multe, asemenea. Deci o fi candva, in viitorul luminos prezis de comunistii verzi de rit nou, dar pe termen scurt si mediu nu se intrevede asa ceva. Energia gratuita nu va fi posbila cat timp lumea e stapanita de acest cancer numit socialism-verde. Tehnic este deja posibil. Practic nu se poate, din cauza cretinilor care vor mai multa putere, tot mai mult control si stat care sa ne diriguiuasca fiecare pas.

  • PMC, marţi, 04.07.2023 11:51

    @Alin: sa-ti dau un exemplu concret, ca sa intelegi de ce viata noastra e mult mai grea decat ar trebui sa fie din cauza nemernicilor verzi. In Germania, a aparut carne de pui la Aldi la 1 eur 500 gr pulpe/aripioare de pui. Imediat nenorocitii verzi au inceput sa faca isterie de ce e asa ieftina carnea, ca distrugem planeta. Acum acelasi produs e 3.5 eur. Dobitocii au castigat. Iar majoritatea ovina tacuta plateste, pentru ca muschiul autoconservarii e total atrofiat. Vigilenta naturala pe care orice individ trebuie s-o manifeste cand e vorba de propriile resurse, practic nu mai exista. Toti sunt impietriti de frica, nimeni nu indrazneste sa cracneasca in fata acestor neispraviti buni de nimic. Si uite-asa, incet-incet, acesti isterici lobotomizati ajung sa controleze absolut fiecare aspect al vietii majoritatii.... PS: ma astept ca vietuitoarea @Andrei sa aplaude ca foca cele intamplate in germania... :)

  • @pmc, marţi, 04.07.2023 13:57

    la pretul ala nu erau bio. acum probabil sunt. sau treci pe porc. keep calm and go green!

  • @pmc, marţi, 04.07.2023 13:58

    *outdoor pork. important e sa mananci bio, nu mult!

  • parere, miercuri, 05.07.2023 10:06

    Un lucru care ma tine departe de Peugeot este designul. Pur si simplu este love it or hate it. Pentru mine este hate it, parca incearca prea mult, liniile sunt mult prea agresive, culorile la interior prost alese etc.

  • @Alin, duminică, 09.07.2023 22:00

    Eu nu stiu ce fumezi tu de obicei dar poate ar fi bine sa te lasi. In Germania (ca tot suntem fani Germania), energia electrica e atat de "ieftina" incat au inceput oamenii sa scoata becul din frigider in speranta ca vor veni facturi mai mici. Dupa care, cum ti-au mai spus si altii, absolut totul s-a scumpit prin vest si vorbim de scumpiri obscene, nu 10-30%. Mai pe romaneste, problema ta e ca n-am eu Tesla in conditiile in care mai avem un pic si ne uitam la TV cu TVul stins de "ieftin" ce e curentul. Cat naiba te pot platii astia ca sa fi in halul asta de redus mintal?