Design

4.5

Nissan a continuat să aplice noua sa filosofie de design și pe X-Trail, tocmai de aceea o să vedeți multe asemănări între el și Qashqai. Partea frontală este dominată de grila V-Motion, care inspiră dinamică. Ea este și activă, ca să ajute din punct de vedere aerodinamic.

Deasupra blocurilor optice se găsesc luminile LED diurne, care devin și semnalizare. Iar dedesubt avem unitățile optice care țin de faza scurtă și lungă, echipate, bineînțeles cu LED-uri adaptive.

Clienții pot alege între 10 culori de caroserie și pot opta acum, în premieră pentru X-Trail, și pentru un acoperiș contrastant. Astfel, reies mai multe combinații care pot oferi personalitate. Tot de personalitate este vorba și când ne referim la jantele din aliaj, ce pot ajunge până la 20 de inch.

În partea din spate, stopurile sunt și ele cu LED, iar inscripțiile de pe hayon fac referire la propulsia electrică și tracțiunea integrală.

Privind de la distanță, Nissan X-Trail pare acum mult mai impunător decât modelul anterior, cu dimensiuni ce îl plasează în vârful gamei. Încă o dovadă că el este „nava amiral” a japonezilor pe piața de la noi.

 
  • Superior, luni, 24.10.2022 11:33

    Pe principiul: cum s-a fac mai complicată și scumpă mașina, bineînțeles, inutil pentru consumatorul final.

  • @editor, luni, 24.10.2022 11:37

    "Pentru cei care iubesc viața simplă, fără acolade sau paranteze, Nissan oferă și un motor clasic pe X-Trail. Este vorba despre unitatea pe benzină, de 1.5 litri, capabilă să dezvolte 163 de cai putere. E aceeași pe care o găsim și pe modelele Dacia și Renault. " Pe ce modele Renault si Dacia se gaseste acest motor? Nu cumva e de 1.3?

  • Klaus, luni, 24.10.2022 16:23

    Hm, acesta-i modelul aparut in US acum vreo 2 ani, bineinteles sub numele de Rogue? Daca este asa, inseamna ca europenilor, si nu numai, le este vanduta o masina invechita deja, la un pret nesimtit de mare, ceva gen Infinity. Poate ca ma insel si bat campii...

  • adig01, luni, 24.10.2022 20:00

    De ce comparați aceasta mașina cu Toyota sau cu Honda? Nissan se vrea premium deci o comparație cu o Mazda CX-60 era mai potrivită.

  • parere, marţi, 25.10.2022 09:52

    Nu inteleg de ce amintiti de Highlander. Modelul Toyota este o clasa peste X Trail. Poate voiati sa spuneti RAV4, care il bate din toate pozitiile la consum.

  • adi_10, marţi, 25.10.2022 12:30

    1. Nu stiu la ce va referiti cand spuneti ca motorul de 1.5 156 de cai il gasiti pe Dacie, ala este un motor de 1.3 total diferit fata de acesta. 2. Cand am vazut primele poze + informatii despre masina asta am zis gata, asta va fi urmatoarea mea masina. Speranta mea era ca o poti lua full option cu vreo 45k euro, nu 57k. 3. O alta problema este ca motorul acesta hybrid este mult mai complicat fata de ce gasim pe Toyota sau Honda si totusi consuma mai mult. Nu ma asteptam vreodata ca Nissan sa bata Toyota la hybride dar totusi e diferenta f mare. 4. La aspect n-am ce sa comentez, e absolut superba interior exterior.

  • Dan, marţi, 25.10.2022 18:27

    Chiar daca acest sistem hibrid e-power nu are consumul chiar atat de mic ca sistemul Toyota cu cutie e-CVT, totusi eu consider ca e un sistem excelent. Exact ce trebuie pentru o masina de familie moderna. E important ca mergi doar ELECTRIC, cu toate avantajele de dianmica aferente. Si fara cutie de viteze. In oras ai plecari de pe loc fulminante. In trafic bara la bara nu omori deloc motorul, asa cum se intampla la un termic, mai ales daca e Diesel. Tractiunea 4x4 pur electrica, daca softul e corect setat, e ideala pe drumuri alunecoase sau in off-road. Motorul de 1.5 in 3 cilindri are raport de compresie variabil. Pare ceva complicat si stricacios, dar eu cred ca va fi chiar mai fiabil ca alte variante clasice, deoarece Nissan l-a testat si rastestat, fiind un motor care va deveni universal si nu-si permit sa dea chix cu el. Consumul poate fi si mic daca se merge linistit. Daca vrei performanta, asa cum banuiesc ca l-a hamalit si autorul Bogdan Mirica, atunci motorul trece pe raport de compresie mic, cu putere mai mare si consum clar mai mare. Deci depinde de situatie: putem avea fie consum mic, fie putere mare. In plus, mie imi place la maxim arhitectura asta de hibrid serie, cu grup electrogen + motoare electrice de tractiune. Cred ca numai pretul poate fi o piedica in a deveni un best seller. Poate chiar cu acest pret marisor tot bine se va vinde. Si daca alegem o varianta de echipare sub cea full, obtinem si un pret corect si dotari arhisuficiente. Toyota RAV4 o fi mai eficienta pe partea de consum, dar e mai urata si mai ”rustica”. E un pachet solid, dar nu un pachet atractiv din punctul meu de vedere. Oferta Nissan cu Qashqai si mai ales cu X-Trail e mult mai atractiva: design, spatiu, motorizare, dinamica, consum, tehnologie, pret. Un sistem hibrid asemanator, dar nu chiar identic, are si Honda CR-V. Dar CR-V-ul actual e invechit si nici noul model nu pare prea modern si adaptat pietei europene. Deci e-power-ul lui Nissan cred ca e cea mai buna gaselnita a momentului pe partea de sisteme hibrid.

  • @Dan, joi, 27.10.2022 10:07

    Raportul de compresie se reflectă în randamentul unui motor termic. Este invers decât ai spus. Cu cât raportul de compresie este mai mare randamentul motorului este mai bun și deci este mai economic deci ar trebui să consume mai puțin. Eu personal mă îndoiesc că acest motor are raport de compresie variabil.

  • Fir de cupru, miercuri, 09.11.2022 08:13

    De ce as cumpăra asa ceva? Consum mare, preț mare, in concluzie nu vad nici un avantaj fata de un auto cu combustie interna.

  • Dan, duminică, 13.11.2022 12:01

    Spui si tu fix ce am spus si eu, dar ai inteles gresit ce am spus eu si ma contrazici. Deci: - Raport de compresie MIC inseamna putere mare si consum mare - Raport de compresie MARE inseamna putere mica si consum mic.

  • komentator, duminică, 15.01.2023 18:29

    Dacă 7,5l/100km este considerat un consum mare pentru un 4x4 care sigur nu a mers în condiții ideale atunci aveți acces la niște motoare ale viitorului... eu unul nu cunosc un consum mai bun. În plus, o comparație ar duce probabil la rezultate asemănătoare (cu legile termodinamicii nu te pui iar o revoluție în funcționarea motorului ar fi dacă ar funcționa după alte cicluri decât Otto sau Atkinson). Cu ce pare că vine acest sistem ePower (cam asta spun vloger-ii străini și români) este confortul conducerii pur electrice fără stress-ul alimentării.

  • adi_10, miercuri, 01.11.2023 11:22

    Intr-un final am cumparat-o, ar trebui sa ajunga in ianuarie. am mers pe versiunea Tekna cu 1.5 201 cai e power. daca a luat cineva varianta asta de motorizare m-ar interesa sa imi dati un feedback. multumesc!