Tehnologie

5.0

Cu siguranță cea mai importantă schimbare la acest capitol este introducerea noii versiuni MBUX a sistemului multimedia. Aceasta funcționează impecabil, este organizată foarte intuitiv, iar ecranele au o rezoluție înaltă, acompaniată de animații care nu sacadează deloc.

La baza ecranului sistemului multimedia vei găsi și un scanner de amprentă, care te ajută să presetezi până la 7 profiluri diferite pentru șofer. Ele se modifică literalmente la o simplă atingere. Astfel, fiecare membru al familiei își poate face setările preferate și le poate activa fără prea multă bătaie de cap.

Mercedes spune că a îmbunătățit foarte mult și asistentul vocal, dar încă nu avem suport în limba română pentru el. Avem, însă, Android Auto și Apple CarPlay fără fir, afișate pe întreaga suprafață a ecranului central, ceea ce e o îmbunătățire notabilă față de versiunea precedentă.

Navigația are un răspuns bun, oferă informații din trafic în țările civilizate și poate primi update-uri printr-o conexiune la internet. Mai mult, ai la dispoziție și realitatea augmentată, care proiectează săgeți peste imagini oferite live de către mașină, cu ajutorul unei camere montate în spatele oglinzii retrovizoare. Practic, atunci când ajungi la o intersecție, sistemul de navigație îți va afișa drumul pe ecran, la pachet cu direcția în care trebuie să mergi.

Nici farurile Digital Light, cu 1.3 milioane de micro-oglinzi integrate în fiecare bloc optic, nu trebuie uitate. Acestea au o proiecție perfectă a luminii pe drum, separând ceilalți participanți la trafic de lumina farurilor tale cu precizie milimetrică.

  • ds, marţi, 19.09.2023 13:17

    Modelul acesta, chiar dacă este la a doua generație, pare să aibă pedigree. Este ca un smoking pentru bărbați. Clasic, mereu la modă, nimic ostentativ, totul la locul lui. Puține mărci reușesc asta.

  • Nick, miercuri, 20.09.2023 11:57

    De ce nu ati comparat si cu Mazda CX60. Are un pret mai jos si dotata cu toate.Diferenta de aproape 30 mii euro e prea de tot.

  • Banditos, joi, 21.09.2023 11:02

    @spaclu...ai fost rau mercedes e pentru masele iesite din saracie care isi permit luxul cand nu au nevoie de el cum suna asta? :))

  • PMC, vineri, 22.09.2023 15:19

    Cu emotii in valuri, voce tremuranda si poticneli de incepator vreau sa va spun ca si in cazul acestei superbe masinarii, varianta de luat e cu "de" in coada. Adicatelea plugin hibrid Diesel. E pur si simplu o bijuterie tehnologica. As pune pariu ca intretinuta corespunzator, peste 10 ani o vinzi cu cat ai luat-o. This is stuff of legends. Daca tolomacii o sa reuseasca sa-si puna in practica agenda cretina cu interzicerea masinilor termice in 2035, o asemenea masina se va vinde la preturi exorbitante pe atunci. PS: interzicere, ca ce altceva pot face ineptii buni de nimic?!