
Tinuta de drum
Din primele momente pe care le petreci în spatele volanului îți vei da seama că Leapmotor C10 nu vrea să pară ceva ce nu este. Mă refer la faptul că mașina e gândită pentru confort, lucru pe care îl vei simți atunci când abordezi un viraj ceva mai tare. Mișcarea de ruliu este pronunțată, iar tangajul se simte atunci când accelerezi mai agresiv.
Desigur că și suspensia este setată pentru confort, iar C10 face o treabă bună în a filtra o mare parte din gropi, denivelări, limitatoare de viteză și alte imperfecțiuni din drum. Din păcate, când treci peste denivelările scurte vei auzi anumite zgomote neplăcute de la suspensie.
Direcția se comportă în moduri diferite, în funcție de modul de rulare pe care îl alegi. În modul Comfort, direcția este foarte ușoară. Acest lucru este un avantaj pe străzile înguste din oraș, având în vedere că C10 are o lungime de 4.9 metri.
Desigur, în afara orașului nu ai pic de feedback sau precizie. Din fericire, lucrurile se schimbă în bine când treci în modul Sport. Direcția este simțitor mai grea și Leapmotor C10 se descurcă onorabil pe viraje.
Bun așa, autonomie reală între 280-300 km pentru o căciulă de bani, 41.900 (minim). :)))))) Un alt chinezism penibil plin de afafiuri inutile pentru client dar rentabile pentru producător. Până și Matiz-ul avea un bord mai rafinat decât astea doua ecrane trântite în mijlocul bordului. Și nu înțeleg de ce trebuie pentru a deschide mașina să apropii cardul de acces în zona oglinzii când, chiar și pentru Logan, e suficient să-l ai în buzunar când ești în apropierea mașinii.