Tehnologie

4.5

Noul Ford Tourneo Custom și Transit Custom împart aceeași platformă. Tocmai de aceea, bordul a fost preluat de la cel din urmă, inclusiv instrumentarul digital de 12 inch și display-ul central, de 13 inch, al sistemului multimedia SYNC 4. 

Ceasurile de bord au o grafică bună și poți citi ușor toate informațiile care te interesează. De asemenea, ecranul central are o rezoluție bună, un meniu simplu și este destul de intuitiv. Am observat, însă, o mică întârziere la încărcarea hărților.

Comenzile sistemului de climatizare sunt integrate în display-ul central. Ai mai puține butoane fizice și trebuie să îți iei ochii de la drum pentru a seta temperatura. Majoritatea producătorilor au recurs la această metodă, așa că nu este nimic nou din acest punct de vedere. 

Sistemul multimedia SYNC 4 are conexiune Apple CarPlay și Android Auto fără fir. Și suportă actualizări over-the-air. 

Pasagerii din spate nu sunt privați de accesul la tehnologie. Ei au la dispoziție 3 port-uri USB-C pentru a-și conecta dispozitivele inteligente. 

Modemul 5G oferă conectivitate la ecosistemul Ford Pro. Acest lucru este important mai ales dacă ai o flotă de Tourneo Custom. Poți urmări mașinile în timp real, poți vedea viteza cu care se deplasează, dacă au încălcat limita de viteză și pentru cât timp, dar și alte detalii pentru eficientizarea afacerii tale.