Ford Edge

2.0 Diesel Turbo (TDCI) 210CP 4x4 Aut6 Sport

Motor / Transmisie

4.0

Ford a încercat să ne convingă de calitățile noului Edge cu un motor diesel generos, care bate Touareg la capitolul taxe de administrare, deși oferă același nivel de putere. Este vorba despre TDCi-ul de 2.0 litri și 210 cai putere.

Vine la pachet cu 450 de Nm, livrați pe la 2000 de rotații, ceea ce se traduce în resurse suficiente, chiar dacă SUV-ul are aproape două tone. Vor fi situații în care bagajul de putere va părea cam ușor, însă pentru a depăși rapid acest sentiment e nevoie doar de cuplarea modului sport al transmisiei.

O transmisie automată cu șase rapoarte, care schimbă destul de liniar, dar care nu răspunde prea rapid la comenzi dacă ești în modul normal.

Așa cum ziceam, întreg potențialul se dezlănțuie în modul sportiv al cutiei, atunci când turometrul caută zone mai înalte și începeți să explorați întreaga plajă de cuplu.

  • Tembelus Rex, luni, 17.10.2016 11:08

    "De ce am lăudat Ford pentru nebunie? Pentru că asta îți trebuie ca să crezi că poți să furi clienții unuia dintre cei mai iubiți în România: Volkswagen Touareg."...............................daca esti iubit nu inseamna ca esti si cel mai bun, si iubirea asta difera de la zona la zona, de la continent la continent, de la mentalitati la mentalitati.....NU este suficient sa ai finisari peste medie, spre premium - ma refer la Touareg, ca sa fii iubit........Pasionatii auto stiu ca ce se pliaza pe Africa, Australia, America de Nord nu se pliaza si pe Europa de vest, sau de est sau China sau America de sud...... Mai e vorba probabil si de efectul ala de turma cand se cumpara anumite modele de masini......

  • Scorpionul.negru, luni, 17.10.2016 14:17

    @Tembelus Rex Stai linistit ca cine vrea Touareg nu se uita la Ford....indiferent cat de bun ar fii el. Se uita eventual mai sus la un Q7 , X5 mai chel. In nici un caz la Ford. Clientii Ford sunt ori pasionati ori le cumpara SH la jumatate din pret peste ani. Slabe sanse sa vedem asa ceva pe strazi la noi. Nu prinde Ford-ul scump in Romania !

  • Tembelus Rex, luni, 17.10.2016 16:34

    @Scorpionul.negru......stau foarte linistit, sunt lucruri de la sine intelese, nu ma mira, si nici nu-mi spui o noutate.......si ca sa fiu rau si tu esti pe acelasi calapod ai avut Q7 ai trecut la Macan apoi.....doar nu iti luai XC 90, RX sau QX 70, 60 (ma rog pe vremea aia se numeau FX - dar stii si tu nu e un secret).....ma mir ca nu ai trecut si la Range Rover .....ca doar nu luai un Land Cruiser 200 sau un Pajero "depasit" sau un Santa Fe sau de ce nu o "mixtura rebrenduita"...un Freemont.......concluzionand: ROMANUL ARE VALOARE SI TREBUIE SA SE VADA ACEST LUCRU! Sper sa nu te supere ceea ce am spus! Cu respect!

  • Scorpionul.negru, luni, 17.10.2016 16:59

    @Tembelus Rex Nu am de ce sa ma supar cand spui un adevar de si nu ma regasesc in ultima parte cu citez ,,: ROMANUL ARE VALOARE SI TREBUIE SA SE VADA ACEST LUCRU!''...... noi am luat ce ne-a placut. Daca imi placea XC90 sau ce ai mai scris acolo, te asigur ca nu ma interesa imaginea si il luam. In viata nu e bine sa faci nici un compromis. Faci ce iti place.

  • Frontier, luni, 17.10.2016 17:58

    Nu este un suv rau deloc,la niciun aspect. Sincer il prefer oricand in locul Touareg-ului.Cel putin la design modelul german pare sters,banal pus langa Edge.

  • testdrive, luni, 17.10.2016 22:11

    Oricum mi se pare depalasat sa compari jumatea asta de masina cu dricul de salubritate fabricat de o haita de nazisti care considera ca atasand 4 roti si o fumigena la o caramida au realizat un mijloc de transport intergalactic! Oricum produsele acestei firme (troaca populara) ar trebui interzise si retrase toate din circulatie pentru ca sunt o insulta adusa evolutiei autoturismului si a speciei umane, sunt inferioare unui model Ford T!!!

  • Scorpionul.negru, marţi, 18.10.2016 12:38

    @@scorpiutzul.recalcitrant Nu imi spune mie ce ofera ford....am avut 4 Ford-uri si stiu ce pot masinile astea. Sunt ok dar in nici un caz la nivelul unui VW. De masini premium gen Audi BMW si Mercedes nu are rost sa mai vb....ani lumina intre ele....dar repet nu sunt masini proaste. Merita atentie. Dar in nici un caz aproape 50 de mii pe un Ford. Trebuie sa fii dement sa dai atat pe un Ford.

  • razvan, marţi, 18.10.2016 15:32

    @scorpionul. Daca dai 50 de mii pe un vw,nu vad de ce nu ai da si pe un ford,oricum in ultima perioada ford a facut masini mai bune decat vw.