Citroen C3

1.2 Benzina (PureTech) 82CP Man5 Shine

Interior

4.0

Am apreciat întotdeauna curajul nebunesc al designerilor Citroen: de la volanul cu butuc fix al vechiului Citroen C4, până la dispariția butoanelor din noul C3. Se naște o simplitate excepțională, unul dintre cele mai curate și mai plăcute interioare auto ale lumii actuale. E ca o cameră de zi, cu mobilier contemporan, extrem de chic. Când vine însă vorba despre utilitate...

Vă imaginați și voi, sper, că lipsa unor butoane pentru climatizare îngreunează teribil o acțiune banală ca ajustarea temperaturii. Va fi periculos să-ți iei ochii de la drum doar pentru a căuta aceste comenzi în interiorul sistemului multimedia.

Chiar dacă este desenat frumos și ingenios, cu motivul dreptunghiurilor presărat prin toată cabina, noul Citroen C3 vine cu un plastic modest. Sunt multe zone unde materialele se simt austere, aproape la fel ca în Dacia Sandero. Le mai salvează textura.

Compartimentarea habitaclului este ingenioasă, dar iarăși ușor lipsită de utilitate. Suportul pentru pahare de la baza planșei de bord este ușor cam mic, iar spațiu pentru telefon mobil, creat în planșa de bord, nu este suficient de adânc. Din fericire, există spații generoase la nivelul celor patru portiere. În plus, Citroen s-a gândit să coloreze interiorul acestor spații în alb pentru a-i ajuta pe pasageri să vadă mai ușor ce obiecte sunt depozitate acolo.

Scaunele sunt foarte generoase și prietenoase. Mă trimit din nou cu gândul la piese ergonomice de mobilier contemporan. Pe locurile din spate se poate călători la limita confortului, mai ales dacă nu ai pretenții exagerate de spațiu la nivelul picioarelor și al capului.

Volumul portbagajului este de 300 de litri, una dintre cele mai generoase valori din segment, dar insuficient pentru a bate Dacia Sandero, Skoda Fabia sau Honda Jazz. Pentru cei cu probleme de spate, e bine de știut că podeaua portbagajului este ceva mai coborâtă.

  • vianu, miercuri, 05.04.2017 11:31

    masina de oras prin excelenta...Citroen isi revine in simtiri :) @Automarket...."îngreunează teribil acțiuni banale ca ajustarea temperaturii sau dezaburirea." dezaburirea vad ca e "pe" buton fizic

  • sandu, miercuri, 05.04.2017 12:57

    f frumoasa masina. imi place cum arata si pretul este unu f bun. o sa se vanda bine. daca ii pui si cutie automata, pentru oras este perfecta.

  • Sorin, miercuri, 05.04.2017 13:05

    Interiorul este colorat, tineresc ... este ceea ce nu va fi NICIODATA un Polo sau o Fabia ... noroc cu Statul Roman si Ministerul de Interne sa le mai creasca si lor vanzarile

  • PSA, miercuri, 05.04.2017 16:27

    Posesor de C4 1,6 Hdi, luat de nou (2007). Punctele cu plus ale mașinii, pe scurt : - Zvâcul motorului/consumul mic, volanul cu butuc fix (e super), aerodinamica și stabilitatea în curbe. Punctele cu minus ptr. această mașină, pe scurt : - Drumurile proaste și ,,meseriașii,, din service-uri.

  • @sorin, miercuri, 05.04.2017 17:05

    pai de ce? ca si la C3 e la fel: tot diesel as lua pentru ca primesc prima mai mare de la stat(CO2 sub 100)

  • ironR, joi, 06.04.2017 11:41

    Foarte atenti la detalii! Felicitari! Imi plac foarte mult imbinarile de culori de pe scaune - gri, negru, rosu, cusaturile rosii, plus acele manere din "piele" de la portiere si scobiturile de pe toate cele 4 portiere! Impresionant pt pretul pe care il cer.

  • mm, joi, 06.04.2017 12:13

    simpatic, totusi nu ma pot impaca cu ideea de comenzi clima pe tableta, dealtfel un pacat al marketingului modern gasit si la masin cu pretentii. Prefer pe tableta partea cu info si eventual niste setari la care nu umblii tot timpul, in rest butoane si analogice, cred ca-i mai practic si mai sigur, mai mult chiar, imi pare de prost gust sa vezi ecrane in loc de indicatoare (mai ales cand sunt stinse).

  • mishazaitev, joi, 06.04.2017 13:24

    @Automarket 1. "Poți să câștigi un joc de șah doar cu pionii? Dacă stăpânești bine jocul și ai făcut mutările necesare, nu este imposibil". Niciodata nu poti castiga un joc de sah doar cu pionii, daca adversarul are celelalte piese pe tabla, sau macar pe cele importante. In afara cazului in care nu esti Karpov si joci cu un ageamiu, 2. Chiar nu se putea sa aspirati un pic portbagajul ala inainte sa faceti fotografii? @Sorin Nu stiu de ce sintiti voi nevoia atunci cand vorbiti despre masinile care va plac sa insultati alte marci si sa afirmati ca voi sunteti mai destepti doar pentru ca ati ales ce va place voua. Din punctul meu de vedere o asemenea atitudine nu denota decat frustrare. Mie personal nu mi-ar placea sa vad atatea culori in masina, mai ales in bord si, chiar daca as opta pentru o asemenea masinia care, recunosc, estetic vorbind, este deosebit de reusita, as alege o varianta de interior in culori mai sobre. In alta ordine de idei VW nu se afla in topul celor mai bine vandute marci din lume, iar Fiesta nu a fost ani la rand cel mai bine vandut model din clasa mica, din cauza politiei romane! Da, stiu... Niciunul dintre cei care nu au optat pentru Citroen, nu se ridica la nivelul vostru de inteligenta ....

  • Andy, joi, 06.04.2017 14:32

    Draguta masinuta. Mie personal imi place la nebunie si tinand cont ca vorbim de o masina de oras, faza ca nu are butoane fizice pentru diferite comenzi nu e un mare minus. In general mergi bara la bara si stai destul, inclusiv la stopuri. Asta pentru cine munceste si se duce/intoarce la/de la serviciu . Oferta de lansare (sau poate e permanenta stil Hyundai) e excelenta: 11.464 euro fata de 14.400 euro cat costa varianta Shine plus optionalele de 1.200 euro. 3000 de euro e imens la valoarea respectiva (~26%)

  • kim_vl, joi, 06.04.2017 16:58

    Eu am fost ieri intr-o reprezentanta Citroen si toate modelele C3 aveau o reducere de doar 1000 Euro. De unde 3000 ?

  • Scorpionul.negru, joi, 06.04.2017 20:01

    @Fiesta A naiba politia asta romana numai eu sa nu fi vazut nici o Fiesta de politie niciodata ?

  • Coco, joi, 06.04.2017 21:23

    Punctele forte ale acestui model sunt...designul și prețul. Totuși lupta în segment este acerbă și înainte de a ne înflăcăra să așteptăm să vedem și să testăm și alte modele ce vor veni în scurt timp și mă refer la noile Micra, Swift, Rio, Fiesta, Ibiza, Polo și frățiorul 208 și vom ști dacă înflăcărarea mai persistă. Dacă l-ați testat și va plăcut ruliul caroseriei, cutia de viteze și direcția lipsită de feedback este OK.

  • @kim_vl, vineri, 07.04.2017 12:47

    daca vrei sa cumperi poti sa obtii reducere de pana la 20%. daca doar esti in trecere reducerea standard e de 1000euro. bafta

  • Sam93@Scorpion, vineri, 07.04.2017 13:26

    Eu am vazut odata o Fiesta de politie in Targu Mures.

  • Andi, miercuri, 19.04.2017 17:55

    @Automarket: "Este însă o trăsătură normală pentru motoarele aspirate din acest segment" pai da, ca un turbo ar consuma mai mult D:

  • Remus, joi, 06.07.2017 09:26

    Salutare tuturor, sunt interest sa achizitionez aceasta masina chiar in forma prezentata in reclama doar ca nu doresc decat dotarile minime la in pret cat de mic posibil, la care din reprezentante de ofera acel discound de minim 1000 de euro stie cineva ? Sun foarte hotaratt sa achizitionez acest model insa cei cu care am incercat pana acum sa iau legatura din orasele invecinate judetului Satu Mare nu sunt prea deschisi si interesati zic eu sa vanda la general vorbind. Daca are cineva informatii concrete sunt dispus sa ma deplasez pe baza de oferta ferma oriunde in tara, contact email [email protected]

  • Remus, joi, 06.07.2017 09:28

    Ma scuzati pentru greselile ortografice facute insa ma grabeam sa scriu acest comentariu si am omis sa verific inainte de a trimite :)

  • Andrei, miercuri, 14.11.2018 20:47

    Tocmai am cumparat un Citroen Shine ca cel din fotografie cu cutie automata. Cllimatizarea nu deranjeaza ca e pe sistemul multimedia, pentru ca il pui pe automat si gata. Intre scaunele din fata nu ai compartimenul obisnuit cu cotiera, dar cica pot comanda unul. Consuma 6.5 ( am facut vreo 600km, prin oras vreo 200, un drum prin munti de 400). Nu are senzori de parcare pe fata. Pana in 25k euro, e cea mai ochioasa masina pentru sotie. Diferentele de performanta comparativ cu alte masini din acelasi segment sunt mici ca sa conteze,.

  • Bolivar, vineri, 21.02.2020 22:58

    Pentru cei interesați de mașină, chiar merita. În special echiparea shine cu motorul 110 puretech, cutie automata. Am luat pentru soție asa ceva și este peste așteptări. O mașinuța superba nu doar pt oraș. La acest motor, cuplu se simte imediat, nu se compara cu cel de 82 cp. Iar ca raport calitate/dotări /preț în clasa ei nu are rival. Păcat ca este subevaluata în România de majoritatea "șoferilor". După 11000 km, din care 4000 extraurban și 7000 urban, părerea personala e ca în aceasta combinație 110 cp + cutia AT 6 merita. Plus ca la un preț de lista 18200euro discount ul a fost puțin peste 3000 euro,obținând un preț foarte ok ținând cont de dotări.