BMW Seria 2 Cabriolet

2.0 Benzina Turbo (220i) 184CP Aut8

Siguranta

5.0

Lista dotărilor de siguranță ale lui Seria 2 Cabriolet în versiunea 220i este atât de complexă, încât singurul lucru pe care îl poți adăuga este sistemul ISOFIX pentru scaunul pasagerului din dreapta. În rest, ai tot ce se poate pe o astfel de mașină, căreia îi lipsesc doi montanți. Nu ai cum să ai, astfel, airbag de tip cortină, dar cele frontale și cele laterale sunt la datorie.

Normal, ai DSC (cu toate funcțiile sale conexe pe care inginerii BMW ți le oferă), ai controlul tracțiunii, ai în principiu tot ce ai nevoie. Foarte interesant este însă faptul că scaunele din spate nu dispun de arcele de protecție în caz de răsturnare, așa cum se întâmplă în cazul altor cabriolete. O alegere estetică dublată însă de una inginerească: ele sunt ascunse în tetierele scaunelor din spate și "explodează" dacă ai fost îndeajuns de lansat încât să verși mașina. Deci nu, BMW nu a uitat de ele, așa cum pare inițial.

Există și sisteme de asistență activă, iar dacă ai noroc să ieși în țări pentru care autostrada nu e o dorință, ci o realitate, vei putea să rulezi cu cruise controlul activ fără a avea nevoie de pedale pentru sute de kilometri la rând. Când intri în orașe, mașina va frâna în cazul în care tu nu ești atent la traficul oprit în față.

  • MAVERICK_SS, vineri, 26.08.2016 10:49

    O intrebare putin off-topic: Unde anume au fost facute pozele ?

  • mircea, vineri, 26.08.2016 11:03

    @Maverick_SS În sudul Germaniei și nordul Italiei.

  • G4.56, vineri, 26.08.2016 11:48

    O alta manipulare marca BMW. Pretul nesimtit nu ma mai mira deja. A devenit ceva natural pentru nemtii. Sunt in stare sa ceara pret si pe staniolul la ciocolata ( o fosta vb batraneasca ) . BMW 218I 136CP cabrio basic costa 33.840 € adica putin peste 34 mii daca adaugam si una din nuantele metalizate din paletarul de culori. In acest pret ofera cateva dotari destul de penibile pt o masina absolut premium si ca target si ca imagine. Suspensia spate Multi-link vine din varianta a doua de echipare ( adica cea prezentata in test ) care costa cu vreo 7 mii mai mult. De astfel Climatizarea Automata este optionala , mai dai 600 euro pe ea + packet multifunctional ajunge la vreo 2.000 euro ( asta daca vrei clima automata, daca nu stai cu A/C manual si te roade invidia pe vecinu cu Logan Prestige ca el are clima semi-automata in 10 mii euro, iar tu care ai cheltuit o avere pe primul tau BMW nu ai ) . Dar un lucru este cert: Va fii remiza la punti rigide spate :))))))) .

  • LR, vineri, 26.08.2016 13:05

    "Cabrioletele sunt mașini construite pentru anotimpul cald. Sau anotimpurile calde, în funcție de meridianul de pe care citești aceste rânduri." Mircea, nu înțeleg, ce treabă are meridianul cu anotimpul cu meridianul? Sigur nu are treabă cu latitudinea?

  • mircea, vineri, 26.08.2016 14:41

    @LR Ai dreptate. Am încercat să folosesc o deviație a expresiei "de pe alte meridiane" în sensul "din alte zone ale Pământului", dar am reformulat pentru claritate. Mulțumiri.

  • LR, vineri, 26.08.2016 14:45

    @Mircea Cu plăcere. Și altădată :)