BMW Seria 7 facelift

3.0 750d xDrive auto

Vizibilitate

4.5

BMW Seria 7 este un model cu oglinzi bine proporţionate în raport cu dimensiunile generoase ale caroseriei. Suprafeţele vitrate sunt mari, deşi sunt amplasate ceva mai sus decât te-ai aştepta. Ca de obicei, montantul A de pe partea şoferului încurcă vederea la virajele strânse de stânda, dar nu este o problemă ieşită din comun.

Micile unghiuri moarte formate de montantul C şi problemele care vin odată cu dimensiunile maşinii sunt estompate cu uşurinţă de sistemul de camere video şi de senzorii de parcare, care prezintă maşina "de sus" pe ecranul computerului de bord, la o calitate impresionantă a imaginii.

  • eu, miercuri, 30.07.2014 14:13

    am ramas mut de admirație

  • Sorin, miercuri, 30.07.2014 14:21

    Garantat este o masina super... Totusi fara suspensii pneumatice???, cine are stie ca sunt...altceva....

  • Adrian, miercuri, 30.07.2014 15:28

    Nu as mai da atatia bani pe el cand noua generatie e la un pas sa soseasca pe piata. Nu cred ca se merita sa mia cumperi modelul acesta de nou. NEXT.... generation >>

  • mircea1380, miercuri, 30.07.2014 16:27

    "El a fost denumit aşa pentru a putea să fie deosebit în gamă de unităţile 30d şi 40d, care au tot motoare cu şase cilindri în linie şi capacitate de 3.0 litri. Noul 40d vine în plus cu trei turbosuflante din dotare, element unic în industria auto la nivelul maşinilor de serie alimentate cu motorină." Noul 50d vine in plus... In alta ordine de idei, foarte tari astia de la BMW sa reuseasca sa vanda aceiasi masina cu acelasi motor (730xd-740xd-750xd) la diferenta de pret de pana la 20,000Euro (de la 84,000Euro la 102,000Euro) - daca la 730xd au o margine de profit frumusica, sunt convins ca diferenta de costuri intre cele trei versiuni nu e mai mare de cateva mii de Euro -> margine de profit si mai mare pentru 750xd. O adevarata fabrica de bani compania asta...

  • mowgli, miercuri, 30.07.2014 16:56

    @Mircea1380 sa ne uitam in alte gradini? La VAG poate? Porsche inclusiv unde un Cayenne Turbo S costa 150.000 si un Cayenne V6 50.000. Diferenta intre versiuni nu-i mai mare de cateva mii de euro? Eu cred ca te inseli amarnic, in primul rand pentru ca in mod normal, versiunea de top vine cu mult mai multe dotari standard care ar fi optionale de mii de euro in 730d. In al doilea rand trebuie sa te gandesc la cat costa tehnologia dezvoltata de cei de la BMW, ingineria, design-ul, testarea, vorbim de milioane de euro care sunt pusi in joc si probabil nerecuperati vreodata, cum crezi ca isi scot ei banii? cerand 500 de euro in plus pentru o masina care-ti ofera cu 50% mai multi cai si cu 32% mai mult cuplu? Una din optiunile standard doar pe 750d este tehnologia BluePerformance, o optiune de 1000 de lire in seria 3. Apropo, 750d e si singurul model diesel care intampina cerintele Euro 6. Credeam ca, constructorii fac masini pentru bani, iar atunci cand esti un constructor mic dar totusi te lupti cu giganti precum VAG, poti face asta doar intr-un singur fel: facand o caruta de bani caci altfel esti mancat de viu.

  • hazard, miercuri, 30.07.2014 17:00

    O bijuterie de masina, dar cu pozele ati dat-o in gard.

  • mntsn, miercuri, 30.07.2014 17:19

    @mircea1380: Alta data comentai ceva mai bine si mai documentat. Ce-ai produs mai sus e o simpla nuca-n perete, nu te supara. Pe subiect, @mowgli ti-a cam anulat comentariul. Si totusi, ceea ce vreau eu sa-ti transmit este: "margine de profit" ???!! Ce limba e asta fratilor? Ce marginea mea inseamna asta? V-au molipsit redactorii AM pe toti?

  • zarnesteanu, miercuri, 30.07.2014 17:21

    In primul rand nu sunt mare fan BMW. Totusi, nu poti sa nu privesti cu admiratie anumite modele din oferta lor. Iar seria 7 e unul din ele. Daca pe vremea lui Bangle Seria 7 a fost una din cele mai greu lovite masini de noul trend (urata cu spume), odata cu plecarea lui, ultima iteratie este pur si simplu superba. Pe una din rutele pe care le fac la plimbarea de seara cu bicicleta, trec pe langa o casa care are parcat in fata un B9 Alpina. In afara de Z8 nu cred ca am mai vazut vreo masina de la BMW care sa exude mai multa eleganta si prestanta ca modelul ala. Chiar si un Seria 7 normal este o masina fantastica. E o placere sa le vezi pe strada, la orice ora din zi si din noapte. Mai ales stopurile mi se par foarte reusite. Si nu doar la Seria 7 ci si la multe din BMW-urile noi. Au acel echilibru perfect raportat la dimensiunile masinii. Cat despre suspensia pneumatica, parerile sunt deocamdata impartite. In primul rand, la Mercedes, in anii de copilarie, ( aprox 2005-2007) au avut foarte mari probleme cu ele. Cand se defectau, erau foarte scumpe si nu se atingea chiar oricine de ele. Acum treaba sta mult mai bine, dar ... aviz amatorilor de MB second hand. Pe urma, "puristii" jura ca o suspensie mecanica reglata cum trebuie e imbatabila. Fiind un criteriu subiectiv, bineinteles ca discutia ramane deschisa. Totusi, avand in vedere sistemele avansate de scanare a soselei prezente pe S Class suspensia pneumatica este clar un "must have" in ziua de azi. Longevitatea Seriei 7 vine cu un pret iar acesta este alunecarea de pe locurile fruntase la tehnologie si design. Totusi, sunt sigur ca noua generatie ne va lasa cu respiratia taiata iar concurrenta isi va pierde instantaneu atuul actualitatii. Vremuri interesante. Bani sa ai.

  • mircea1380, miercuri, 30.07.2014 17:47

    @mowgli: amice, inainte sa te simti ofensat poate n-ar strica sa tragi mai citesti inca o data ce am scris... Asaaa, acuma poate o sa-ti dai seama ca ceea ce am scris a fost chiar admirativ la adresa BMW-ului (este o marca pe care o admir, mai putin pe posesorii din RO de astfel de masini, dar asta e alta poveste). Ce vroiam sa zic e ca - la nivel de COSTURI de productie (pentru BMW) - diferenta nu cred ca e mai mare de cateva mii de Euro intre modelele 730xd750xd (nu confunda - rogu-te - preturile optionalelor cu COSTUL lor; are BMW margine de profit pentru fiecare piulita/covoras/optiune adaugata). Chiar si tu spui ca o optiune costa 1,000GBP/1,400Euro pe Seria3 - de ce/cu cat ar fi mai scumpa pe 750xd (ma refer iar la nivel de COSTURI) ? Pana la urma vorbim de acelasi motor cu 1-2-3 turbine (care e costul real al unei turbine si a componentelor de integrare aferente ?), cu frane mai mari, cu articulatii mai sanatoase, dar cam atat... Nu neg ca exista si costurile cu R&D (Research&Development = Cercetare-Dezvoltare), dar acestea se impart la numarul de examplare vandute (inclin sa cred ca o sa aiba ceva succes o asemenea versiune, tinand cont de faptul ca - in aceiasi cilindree - ai parte de mai multa putere). Referitor la comparatia cu VAG, recunosc ca nu-mi dau seama care era rostul ei aici - un Cayenne V6 vad ca e 74,000Euro, iar un Turbo (S cred) este 141,000Euro, dar vorbim de masini cu motoare diferite, cu greutati diferite si cu provocari diferite in ceea ce priveste mentinerea lor pe asfalt. Referitor la BMW constructor mic, nu e chiar asa - depinde ce intelegi prin 'mic'; mi se pare ca marginea de profit medie obtinuta de pe urma fiecarui model vandut este cam cea mai mare la BMW dintre toti constructorii (nu-mi amintesc precis daca "e cea mai mare" sau "printre cele mai mari"). Iar referitor la "750d e si singurul model diesel care intampina cerintele Euro 6", cica si ultimul motor 2.2 cdi de la Mercedes si 1.6 cdti-ul de la Opel (136cp) sunt diesel-uri Euro6.

  • mircea1380, miercuri, 30.07.2014 17:53

    @mntsn: asta e, mai imbatranesc (si ma mai ramolesc) si eu... :-))) Oricum, multumesc (sincer) pentru faptul ca-mi urmareai postarile. Referitor la 'marginea de profit', recunosc ca am scris-o intentionat pentru a sublinia ceea ce vroiam sa zic - daca lasam doar 'margine' m-am gandit ca poate lumea nu intelege (ceea ce s-a cam si intamplat)... In final, scuze pentru 'discutia' iscata. Intentiile au fost chiar admirative la adresa BMW...

  • mircea1380, miercuri, 30.07.2014 17:55

    @mowgli: amice, inainte sa te simti ofensat poate n-ar strica sa tragi PUTIN AER IN PIEPT si sa mai citesti inca o data ce am scris... PS: cum spuneam, ma ramolesc... :-)))

  • mircea1380, miercuri, 30.07.2014 18:10

    Cica si versiunile facelift ale 730/740d sunt Euro6 (http://de.wikipedia.org/wiki/BMW_F02#Dieselmotoren), deci nu prea mai sta in picioare diferenta de pret in favoarea 750d prin prisma clasei de emisii... :-)))

  • mntsn, miercuri, 30.07.2014 18:20

    @mircea1380: Cu placere! De fapt, urmaresc postarile tuturor celor care au ceva interesant de zis. Vad insa ca iti place sa ma zgarii in continuare pe timpan cu marginea aia si am impresia ca nu te-ai prins de ce te-am abordat. Deci puteai sa lasi doar "margine" si intelegeam la ce te referi. Doar am imprejurul meu o gramada de afoni si spiruharetisti care au toata ziua termenul de "margine" in gura. Ideea explicita este urmatoarea: termenul "margine de profit" este un nonsens, preluat aiurea din engleza. Termenul cu sens si corect dpdv lingvistic este: "marja de profit". Pentru cei care n-au auzit de asa ceva pana acum, tema pt acasa: de 100 de ori "marja de profit".

  • mircea1380, miercuri, 30.07.2014 18:34

    @mntsn: ai dreptate ! Eu, in general, folosesc simplul 'margine', mai putin 'marja de profit'. De data asta, am 'violat' pur-si-simplu limba romana... Mea culpa, o sa stau pe coji de nuca atat cat e nevoie... :-))) Cred ca mi se trage de la recentele topicuri de pe sectiunea de 'Raspunsuri' in care tot apar oameni ce incearca sa cumpere masini de la 'poarta fabricii', ne-intelegand prea bine ce e ala un model de afacere care implica un lant de distributie... Asa ca am mari probleme in a pricepe care e educatia economica medie a romanului :-))) .

  • dan_grc, miercuri, 30.07.2014 18:48

    @Mircea Bmw este cel mai mic dintre cei mari, ca si concern, pt ca formeaza un grup mic ( Bmw, Mini, Rolls), dar puternic, iar cand nu esti prea mare este obligatoriu sa ai o marja de profit suficient de mare incat sa nu fii acaparat de altii, probabil ca la Bmw este mai mare decat la Audi de exemplu, dar si costurile sunt mai mari, platformele tehnice nu se impart intre atatea modele si marci ca la VAG. Despre diferenta de pret in dezvoltarea motorului de pe 730d fata de cel de pe 750d, nu cred ca este doar de cateva mii, motorul cu 3 trubine are numeroase modificari fata de versiunea cu o turbina, nu sunt nici 20 de mii diferenta reala, dar eu zic ca aproximativ 10 mii ar cam fi, doar daca te gandesti la diferenta de putere, de peste 100 de cai. In privinta actualei generatii de seria 7 n-ar mai fi multe de spus, asteapta sa iasa la pensie, cu toate ca cel putin versiunea testata de AM nu pare sa aiba varsta de pensionare, inca arata a super berlina.

  • mowgli, miercuri, 30.07.2014 20:07

    @Mircea stai linistit amice ca nu ma ofensezi pe mine asa usor, nu te mai flata singur. Trebuie sa te straduiesti mai mult de atat si sincer aveam sperante mari :P In primul rand, permite-mi sa confund costul optionalelor cu pretul lor. De ce? pai in 750d primesti o echipare de 4000 de euro ca standard (sa presupunem sistemul audio), pe cand la 730d trebuie s-o platesti daca o vrei. Deci cat platesti tu pentru ea in 730d? costul de productie? sau pretul ei? Uite brusc, diferenta intre 730d si 750d nu-i de 20.000, ci de 16.000 daca tinem cont ca tu ai vrea optiunea aia obligatoriu. Apoi vorbesti de costul unei turbine asa... in vant, ca si cum ti-ai mai lua o bere la meci. Pai hai sa vedem ce implica o turbina in plus? Pai implica o galerie de evacuare noua... sigur... te gandesti "ah, fix pix, sudam niste tevi in plus" pai vezi ca nu-i chiar asa. Exista carti mai ample decat Biblia care studiaza gazodinamica si inca nu-i pe deplin inteleasa, cu asta vreau sa spun ca o galerie de evacuare, facuta de la zero pentru un sistem complet nou, costa o avere si sute de ore de proiectare, inginerie si testare. Apoi vorbim de turbinele in sine care nu sunt la fel si sunt, cel mai probabil, special concepute pentru aplicatia asta. Sistemul de injectie e diferit, ansamblul arborelui cotit e proiectat altfel si doua din cele 3 turbine (care sunt la fel), au si geometrie variabila. Diferentele astea cu injectia si arborele le-am luat dintr-o publicatie in care e testat modelul cu motorizarea asta. Pe langa asta, cu siguranta vorbim de alte filtre, alta galerie de admisie, alta inductie, alt intercooler, alt sistem de wastegate, alt sistem de recirculare si ventilare a vaporilor de ulei, alti suporti motor, alt sistem de management al motorul al carui proiectare si dezvoltare in sine costa cat multe masini bune si mai ales, alte diferentiale. Acuma cat costa un diferential, poti afla si singur, sa stai pe un scaun solid numa. Dar mai simplu, hai sa facem un exercitiu, du-te frumos cu o masina aspirata, oricare... sa zicem un Suzuki Sx4 si cere o conversie turbo, vezi tu in stanga-dreapta si fa o lista cam cu ce piese ai nevoie. S-ar putea sa ajungi la concluzia ca nici unei femei singure intr-un mall nu-i trebuie atatea. Care-i rostul comparatiei cu VAG? pai simplu amice, luam aceeasi caroserie, un SUV in cazul nostru, si ii triplam pretul (preturile cerute de Porsche N.A. , deci in dolari) variantei de top, comparativ cu varianta "cheala". In cazul seriei 7, avem aproape acelasi lucru, dar poti sa te uiti la varianta cu tractiune spate doar, sa vezi acolo ce soc o sa ai la diferenta de pret, mai ales ca tu consideri ca diferenta de costuri intre o masina cu tractiunea pe 2 roti sau 4 o fi de vreo 300 de euro. Prin constructor mic ma refer la unitati vandute si brand-uri detinute, piete de desfacere, angajati, imagine de brand, etc. Nu stiu cifre si nici nu ma intereseaza, dar as paria doi ardei rosii ca BMW e putintel, asa... usor usor dupa VAG la multe din capitolele de mai sus. @Dan_GRC explica foarte bine ceea ce incerc si eu. Referitor la Euro 6, ma refeream strict la gama de BMW seria 7, acuma daca tu compari un seria 7 echipat cu o centrala nucleara sub capota cu un 1,6 de la Opel... incep sa cred ca orice raspuns adresat tie nu-si mai are rostul :)) Am asa o vaga impresie ca-i mai greu sa faci un diesel tri-turbo de 3000 si 381 de cai sa fie Euro 6 decat un 1,6... dar fie. Acuma Euro 6 intre motorizarile seriei 7, da... ai dreptate, insa pre-facelift nu erau Euro 6 si ce sa vezi? ca sa ai Euro 6 plateai in plus, acuma ca si restu au ajuns la standard, ce sa faca? sa taie 10.000 de euro din pretul lui 750d? Si in incheiere, hai sa mai facem inca un exercitiu de imagine ca sa mai revenim putin la diferenta aia de pret de care te tot impiedici tu: ia-ti tu un 730xd si du-l la un atelier specializat care sa-ti modifice motorul in asa fel incat sa ai performantele lui 750xd, fiabilitatea lui, consumul si sa fie si Euro 6. Hai ca nu-i asa greu, poti face ceva si mai bun decat 750xd, dar sa vii sa vedem si noi nota de plata. Daca ai reusit sa ajungi cu un 730xd la nivelul unui 750xd fara sa scoti din buzunar cel putin 12.000 de euro, prietene, eu zic sa-ti trimiti CV-ul rapid la BMW, sigur te cauta astia disperati. Si nu, nu-s ofticat, ador o polemica argumentata, cu sarcasm fin si respect reciproc. Imbatranire placuta...

  • Florin, joi, 31.07.2014 02:22

    Am configurat in paralel BMW 730d xDrive (87.978 euro) si BMW 750d xDrive (105.772 euro). Am selectat pentru ambele modele urmatoarele pachete de dotari: BMW Night Vision+ (la care am selectat farurile adaptive LED care maresc pretul pachetului), Pachet Business, Pachet Innovation si BMW Individual. Pretul dupa selctarea pachetelor este de: 109.380 euro pentru 730d xDrive adica 21.402 euro in plus si 127.174 adica 21.402 euro in plus. Dupa selectarea dotarilor optionale neincluse in pachete, pretul final este de: 150.015 euro pentru 730d xDrive adica 62037 euro in plus fata de pretul de baza si 167.809 euro pentru 750d xDrive cu aceeasi diferenta fara de pretul de baza, adica 62037 euro. Pretul pachetelor si al optionalelor este identic. Nu stiu unde a vazut @mowgli ca la 750d primesti sistemul audio Band&Olufsen standard, deoarece eu l-am selectat pentru ambele modele si are acelasi pret de 5.210 euro. 750d xDrive costa cu 17.794 euro mai mult decat 730d xDrive, atat in cazul pretului de baza cat si in cazul pretului cu toate optiunile posibile selectate. (repet, am selectat aceleasi optiuni si pachete pentru ambele modele). Pretul net pentru versiunile cu toate optionalele este 120.980 pentru 730d xDrive si 135.330 pentru 750d xDrive deci diferenta reala dintre cele doua modele este de 14.350 euro adica 750d xDrive are un TVA cu 3.444 euro mai mare decat 730d xDrive. Pretul net pentru versiunile standard este de 70.950 euro pentru 730d xDrive si 85.300 pentru 750d xDrive, deci avem aceeasi diferenta de 14.350 euro. Concluzia este simpla: la iesirea din fabrica, BMW cere cu 14.350 euro mai mult pentru 750d xDrive avand EXACT aceleasi dotari ca 730d xDrive, 14.350 euro pentru un motor mult mai performant, ceea ce nu este mult daca tinem cont de faptul ca in acest pret intra multe cheltuieli, inclusiv cele de montaj. Nu cred ca un inginer care asambleaza motorul pt 730d, poate asambla si motorul pentru 750d, pana la urma acel motor este mandria BMW. Pentru cei care vor mai multe detalii, sunt liberi sa caute informatii despre cele 2 motoare. Motorul de pe 750d are condul N57S si cel de pe 730d are codul N57D30O1.

  • mircea1380, joi, 31.07.2014 10:36

    @Mowgli: mi-ai smuls un zambet matinal... :-))) O sa trec peste usoara tenta de atac la persoana si o sa-ti raspund punctual la cele afirmate: - daca tu tii sa pui semnul '=' intre costul (de productie) al optionalelor si pretul pe care il platesti este alegerea ta, dar - in acest caz - o concluzie logica ma duce cu gandul ca BMW ar fi un fel de 'Armata a salvarii' dispusa sa faca masini doar de amorul artei si sa le vanda in costuri (margine zero), nu o companie privata orientata spre profit; - daca tu compari o modificare custom aplicabila unei masini de serie cu ceea ce inseamna in program de productie a unui motor mai puternic, ai dreptate: nu am ce argumente LOGICE/RATIONALE sa-ti aduc; ce nu se intelege e ca toate aceste costuri (R&D, piese) care implica diferentele dintre 730d/xd si 750d/xd nu se aplica fiecarei masini vandute (nu te apuci sa 'inventezi roata' pentru fiecare masina in parte), ci PE DE-A INTREGUL tuturor modelelor 50d/xd produse si comercializate in decursul intregului ciclu de productie de cativa ani (acuma, daca ne uitam ca in 2013 s-au vandut 1.66 milioane BMW-uri - e drept, multe seria 1 si 3 - cred ca avem o repartizare a costului la diferitele componente comune per masina destul de mic). - motorul in sine (N57-le) este deja dezvoltat (poate si amortizat daca tinem cont ca se afla deja de 6 ani pe piata) si este unul destul de capabil, daca tinem cont ca se pot scoate (AC Schnitzer, Hamann) doar din electronica 290-300cp pentru 30d (o singura turbina), 350-360cp pentru 40d (doua turbine) samd. - referitor la costurile implicate de Euro6, daca explicai mai pe-ndelete, poate se intelegea ceva; chiar si asa argumentul nu sta in picioare. @Florin: foarte buna observatia cu diferenta neta de cost de 14,000Euro intre 730xd si 750xd, diferenta care - tinand cont de nivelul de preturi aferente acesto modele, se poate anula in cazul negocierii unui discount. Da, este posibil ca un discount sa ajunga la 10-12% la acest nivel de preturi - asta ca sa ne dam seama de marjele de profit practicate pe tot fluxul de la producator la cumparator (din cate stiu, dealerii au 20-25% din pretul de lista al masinii). Pe de alta parte, motoarele la BMW nu mai sunt asamblate manual de catre un inginer (acesta costa si costul lui s-ar reflecta in pretul final al masinii - vezi cat costa un BMW Alpina nou ca sa-ti dai seama ce inseamna asamblare manuala), ci merg pe banda rulanta. Asamblari manuale s-au facut doar la M5 generatiile E28 si E34 (unii zic ca si Z8, plauzibil de altfel tinand cont de caracterul exclusivit al modelului). Eu o sa ma retrag din aceasta discutie, discutie ce a pornit de la o scurta remarca cu privire la modelul de business al BMW. Toate cele bune !

  • mowgli, joi, 31.07.2014 14:45

    @Mircea nu vreau sa-ti raspund pentru ca nu prea ai inteles ce am zis eu si n-a rost sa continuam o polemica pe chestii de semantica. Ceea ce vreau sa-ti spun e ca-mi pare rau daca ai perceput vreun fragment drept "atac la persoana", te asigur ca a fost departe de mine acest gand. Si respectele mele ca vad ca stii cate ceva despre BMW, daca am si disocia brand-ul asta (si oricare altul) de tiganii si cocalarii din RO sau alte tari, totul ar fi mai bine.

  • Vabis, joi, 31.07.2014 19:09

    In 2012 ati dat 3 stele jumate masinii la design, in 2013 la fel si acum 4.A întinerit din 2012 sau cum? Are M-Packet asta fata de celelate 2 dar fata dr AMG Packet de pe noul S....se vede diferenta de mai bine de 4 ani dintre ele.S-a întamplat de N ori sa dati punctaje dubooase la masini identice sau doar cu motorizare diferita.E al cincilea septar la care faceti drivetest,macar daca ne aratati ceva pe benzina dar asa tot diesel.Ati testat Bmw si Audi de ne-a venit rau, la categoria Benz bate vantul.Stiu ca nu primiti mereu ce vreti dar puteti face rost si de alte masini decat ale bavarezilor, indiferent daca sunt de la Bmw sau Audi.

  • alexandru suarasan, luni, 04.08.2014 21:10

    habar nu aveti bmw seria 750d e cea mai calitativa berlina de pe piata vorbiti de S klase cu jegurile lor de motoare care la 80-100.000 km sunt gata poti sa le arunci cand o sa pupati voi bmw no sa aveti nici 1 leu in buzunar

  • Vabis, sâmbătă, 09.08.2014 18:49

    @ alexandru suarasan.Trebuie sa iti spun ca tu habar nu ai.Stiu un S Klasse cu 250.000 km care nu a avut decat probleme normale pt drumurile si varsta lui(2003).Unul din 2008 cu peste 160.000 la care s-au schimbat de 2 ori pernele dar acum acum are niste protectii sa nu mai intre pietre si nisip acolo.Un 730 din 2011 luat de nou, acum la aprox. 60.000 are pielea destul de uzata in fata.Aproape la fel de zbârcita si usor înnegrită ca cea din S-ul cu 160.000.Alt 730 cu M Packet care a fost usor atins pe un ornament.A schimbat bagheta aia cromata dupa ce a dat usor cu punga in ea si s-a zgariat ca dracu, a lovit alte masini cu bricheta si nu aveau nimic . Doua bujii s-au ars in a 3-a iarna la 130.000 km.S klass ramane referinta in acest segment, zeci de ani de experienta isi spun cuvantul

  • mihai, duminică, 15.02.2015 18:40

    @vabis mai bine taci ca esti prost.Nu-mi place nici seria 7 nici S class,dar totusi,sa zici ca s-ul merge fara probleme iar la seria 7 s-au ars bujiile,pai trebuie sa fii prost rau Bujii are Dacia 1310 ma,atunci cand amestecul de aer cu benzina intra din carburator in cilindrii(motor),este comprimat si aprins de BUJII(doar la motoarele pe benzina,cele diesel au injectoare).Pai cum sa zici ca seria 7 din 2011 are bujii,cand masinile pe benzina nu mai au carburatoare si bujii de vreo 20 de ani.E ca si cum ai spune ca bicicleta ta este mai buna decat a lu vecinu de la 3 ca lui i s-au stricat gemurile electrice si aerul conditionat si tie nu.

  • scorphyo, duminică, 27.12.2015 16:28

    Respect pt. modul in care ati realizat prezentarea, clar si la obiect. Sunt abonat la o revista auto de cativa ani si nu am citit asa prezentare. Bravo! In ceea ce priveste masina, nota 20. Am un 5er si urmaresc un 7er de 3-4 ani, maxim 150.000 km, cred ca e raportul optim pret/calitate.